Η KPMG διοργανώνει το 1o συνέδριο στελεχών πωλήσεων στις 20 και 21 Μαρτίου 2007, στον συνεδριακό χώρο Αθηναΐς. Το συνέδριο απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη του χώρου των πωλήσεων, της εμπορικής διεύθυνσης, της εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και σε διευθυντές κλάδων και άλλα στελέχη που ασχολούνται με τον ευρύτερο χώρο των πωλήσεων.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του χώρου των πωλήσεων, οι κκ David Hiatt και Kevin O’Connor, ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν επίσης καταξιωμένα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο πρώτος από τους κεντρικούς ομιλητές, ο κ. David Hiatt, είναι πρόεδρος της Hiatt Associates Inc, μιας από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του δικτύου του Sandler Sales Institute. Στην εισήγησή του θα εστιάσει στις προϋποθέσεις εφαρμογής και τα οφέλη του sales templating, το οποίο συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων μέσω της μοντελοποίησης της διαδικασίας πώλησης.

Αντίστοιχα, ο κ. Kevin O’Connor, γενικός διευθυντής εκπαίδευσης του Sandler Sales Institute, έχει τη συνολική ευθύνη για την παροχή εκπαίδευσης με αντικείμενο τις πωλήσεις και τη διοίκηση των πωλήσεων, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών coaching σε διοικητικά στελέχη και ομάδες στελεχών πωλήσεων των μεγάλων πελατών του Ινστιτούτου Sandler. Στη διάρκεια του συνεδρίου ο ομιλητής θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες δοκιμασμένες τακτικές και στρατηγικές, που μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του διευθυντή πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kpmg.gr