Μια ακόμη εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με πρωταγωνιστές τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ-Κρητικός ΑΕ του ομίλου αγορών Σύμμετρον και Κασίμης ΑΕ του ΕΛΟΜΑΣ αντίστοιχα.

‘Οπως αναφέρουν πληροφορίες του greekretail, μεταξύ των δύο εταιρειών έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο που προβλέπει την εξαγορά της Κασίμης από την ΑΝΕΔΗΚ-Κρητικός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, προκειμένου οι δύο εταιρείες να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία, η οποία, εφόσον «κλείσει», θα εξασφαλίσει στην ΑΝΕΔΗΚ 5 νέα σημεία πώλησης στην περιοχή της Κορίνθου και τζίρο αξίας περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η ΑΝΕΔΗΚ αριθμεί 10 καταστήματα που βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό και πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο περίπου 45 εκατ. ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις χονδρικής της αλυσίδας. Η έδρα της βρίσκεται την Αίγινα, αλλά το κέντρο logistics και οι κεντρικές υπηρεσίες της λειτουργούν στη Μαγούλα.

Σημειώνουμε ότι εκ των μελών της Σύμμετρον μια ακόμη εταιρεία διαβουλεύεται την εξαγορά τρίτης εταιρείας του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται «προς τη σωστή κατεύθυνση», ωστόσο για την ολοκλήρωσή τους μάλλον θα απαιτηθεί αρκετό διάστημα.