Με συνολικά 2.800 εταιρείες-εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων 60 εθνικών και περιφερειακών περιπτέρων, πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο RAI του Άμστερνταμ η φετινή διεθνής έκθεση ιδιωτικής ετικέτας PLMA.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση στον εν λόγω τομέα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με παγκόσμια εμβέλεια, που προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, καθώς και Μέση Ανατολή, Αμερική, Ασία και Αυστραλία, αλλά και για τη σημαντικότερη έκθεση ελληνικού ενδιαφέροντος στην Ολλανδία. Τη φετινή έκθεση, σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ Χάγης, επισκέφθηκαν περί τα 18.000 άτομα, κυρίως προμηθευτές, λιανοπωλητές και χονδρέμποροι. Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα, ξηρά είδη παντοπωλείου και ποτά καθώς και κατηγορίες εκτός τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων καλλυντικών, προϊόντων υγείας και ομορφιάς, νοικοκυριού και κουζίνας, κήπου και οικιακών ειδών.

Στην έκθεση υπήρξε πολυπληθής ελληνική συμμετοχή-ρεκόρ 107 επιχειρήσεων, κυρίως στον κλάδο των τροφίμων και των καλλυντικών. Η Enterprise Greece, η Promo Solution και η Great Exhibitions ήταν οι εταιρείες που διοργάνωσαν την ελληνική συμμετοχή. Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ Χάγης, οι Έλληνες εκθέτες, οι περισσότεροι των οποίων συμμετείχαν και σε προηγούμενες διοργανώσεις της PLMA, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις τους με επιχειρηματίες από τις μεγάλες αγορές της ΕΕ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter