Υπεγράφη την 1η Ιουνίου 2024 η τριετής σύμβαση από το Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» με τον αναδόχου παροχής έτοιμων γευμάτων στους ασθενείς και τους εφημερεύοντες γιατρούς, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Ως ανάδοχος είχε κατακυρωθεί από τις 5 Απριλίου 2024 η ένωση εταιρειών μεταξύ της Γευσήνους ΑΒΕΕ και Πιετρής Εστίαση ΑΕ & Iasis. Η προμήθεια έτοιμων γευμάτων έχει οριστεί ότι θα πραγματοποιείται με τη μεθοδολογία «Cook & Serve», δηλαδή με παραγωγή των γευμάτων σε αδειοδοτημένη μονάδα που θα ορίσει ο ανάδοχος και στη συνέχεια, με μεταφορά και διανομή, ως φρεσκομαγειρεμένα και όχι αναθερμασμένα, σε ασθενείς και εφημερεύοντες ιατρούς. Οι δομές που περιλαμβάνονται στην ανάληψη σύμβασης έργου είναι, εκτός από το νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το ΠΕΔΥ Λεωφόρου Αλεξάνδρας και το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος».

Κόστος και υποχρεώσεις ανά γεύμα
Η προτεινόμενη, βάσει προκήρυξης, τιμή ανά γεύμα ήταν €2,90 για το πρωινό, €6,20 για το μεσημεριανό και €5,80 για το βραδινό, μαζί με σνακ. Στην περίπτωση που παραγγέλλεται σνακ με το πρωϊνό, δεκατιανό, μεσημεριανό, η τιμή σνακ ορίζεται ίση με το πρωινό ανά άτομο. Συνολικά, οι Γευσήνους ΑΒΕΕ και Πιετρής Εστίαση ΑΕ & Iasis έχει υπολογιστεί ότι μαζί θα παρέχουν 284.700 γεύματα συνολικά, με κόστος που θα φτάνει τα €4.242.030, πλέον ΦΠΑ. Η ένωση εταιρειών έχει δικαίωμα να προσαυξήσει το χρόνο σύμβασης κατά επιπλέον δώδεκα μήνες, με την καταβολή του επιπρόσθετου τιμήματος, €1.414.010, πλέον ΦΠΑ. Σ’ αυτή την περίπτωση, τα συνολικά γεύματα θα ανέλθουν σε 379.600, δίχως να επιτρέπεται η ανάθεση της εκτέλεσης τμήματος ή τμημάτων της σύμβασης σε υπεργολάβους.

Τα φαγητά θα έρχονται σε θερμοκρασία άνω των 60ο C για τα ζεστά γεύματα. Κατόπιν συνεννοήσεως με το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, θα μπορούν να έρχονται συσκευασμένα μαζί (κρέας με πατάτες, μακαρόνια ή λαχανικά) σε ταψιά (Bulk), προς μεριδοποίηση). Τα κρύα τρόφιμα (σαλάτες, τυρί, φρούτα) θα έρχονται σε ισοθερμικά δοχεία (τύπου Thermobox), αρΊστης κατάστασης, τα οποία θα απολυμαίνονται καθημερινά.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter