Το άνοιγμά της στο χώρο της ζεστής και κρύας σοκολάτας στο κανάλι του food service πραγματοποιεί η εταιρεία Ευ Τροφό (Ν. Σιώκλης και Σία ΙΚΕ), με έδρα την Πτολεμαΐδα.
Το δίκτυο διανομής της Ευ Τροφό βρίσκεται στη δυτική Μακεδονία, με στόχο επέκτασης και στις υπόλοιπες οικείες περιφέρειες της Μακεδονίας και στην Ήπειρο. Η επέκταση του κωδικολογίου τροφίμων αφορά το ιδιόκτητο brand Swan Chocolate, το οποίο προσφέρεται, με τη μορφή σκόνης, σε επτά συνολικά γεύσεις, σε επαγγελματικές συσκευασίες του ενός κιλού: Πρόκειται για τρεις κλασικές γεύσεις (σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, μαύρη -bitter- σοκολάτα) και τέσσερις premium συνδυαστικές γεύσεις (λευκή σοκολάτα με μπισκότο Oreo, φράουλα – βανίλια, τύπου bueno, καραμέλα με αλάτι Ιμαλαΐων).

Γιατί η Ευ Τροφό επέλεξε τη δημιουργία δικής της ετικέτας (own brand)
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων, με αιχμή την εισαγωγή και εμπορία του ιταλικού Caffè Krifi. «Πρόκειται για την πρώτη μας απόπειρα στη σοκολάτα, την οποία δοκιμάσαμε με δική μας ετικέτα επίσης για πρώτη φορά, επειδή θέλουμε να ενισχύσουμε το δίκτυό μας και τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουμε συμπληρωματικά του καφέ στο κανάλι της καφεστίασης», δήλωσε στο FOODReporter ο υπεύθυνος πωλήσεων της Ευ Τροφό, Νίκος Δούφλιας. Με «όπλο» και τη σοκολάτα Swan Chocolate, η Ευ Τροφό επιδιώκει να πολλαπλασιάσει τα τελικά σημεία του δικτύου της. «Έχουμε δει στην πράξη ότι ο κόσμος “δένεται” περισσότερο με τις ετικέτες και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να κατοχυρώσουμε δική μας ονομασία.

Επιπλέον, σκοπεύουμε να προωθήσουμε περαιτέρω τη συγκεκριμένη σοκολάτα, με σχετικά φυλλάδια και προσεγμένα μενού επάνω στα τραπεζοκαθίσματα κάθε συνεργάτη μας, μιας και υπάρχουν αρκετές επιλογές γεύσεων», πρόσθεσε. H Swan Chocolate παράγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία παραγωγής ροφημάτων Elmak Beverage. Η Swan Chocolate ενδείκνυται τόσο για ζεστά, όσο και για κρύα ροφήματα και αναμένεται, μετά την έγκριση του σχετικού λογότυπου που αποκτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορικών Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να ενταχθεί στο συνολικό portfolio της Ν. Σιώκλης και Σία ΙΚΕ προς διανομή σε όλο το πελατολόγιο τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter