Την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, ώστε να υπάρξει ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ σούπερ μάρκετ και προμηθευτών, ζητά με επιστολή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ειδικότερα ο ΣΒΒΕ χαρακτηρίζει εξαιρετικά επείγον το θέμα της θέσης των μεταποιητικών ελληνικών επιχειρήσεων έναντι των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, την οποία χαρακτηρίζει μειονεκτική από την άποψη τόσο των κινδύνων αφανισμού ενός μεγάλου αριθμού τους όσο και σε συνάρτηση με τη διόγκωση των χρεών της Μαρινόπουλος προς αυτές. Όπως σημειώνει στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης, ο σύνδεσμος είχε θέσει το συγκεκριμένο θέμα στον πρωθυπουργό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα ο σύνδεσμος έχει δεχθεί σωρεία διαμαρτυριών από ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία για τα χρέη της Μαρινόπουλος, ότι δέχονται από άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έντονες πιέσεις, προκειμένου να τους δώσουν πρόσθετες παροχές κι εκπτώσεις, αλλά και να δεχτούν για λογαριασμό των συγκεκριμένων πελατών τους την επιμήκυνση του ήδη μεγάλου χρόνου πίστωσης.

Ο σύνδεσμος χαρακτηρίζει την εν λόγω κατάσταση ασφυκτική για την ελληνική μικρομεσαία μεταποιητική επιχείρηση, η οποία ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρευστότητας. Οι προφανείς επιπτώσεις της, επισημαίνει, είναι να οδηγηθούν σε πτώχευση δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις και να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι. Παράλληλα ο ΣΒΒΕ, επικαλούμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναφέρει την πρότασή του στην κυβέρνηση να επανεξετάσει το καθεστώς των συναλλαγών μεταξύ προμηθευτικών επιχειρήσεων και λιανεμπορικών αλυσίδων, προτείνοντας ειδικότερα να το διέπουν οι εξής δύο αρχές: «Πρώτον, οι τιμές πώλησης των προμηθευτών να πραγματοποιούνται στην καθαρή τιμή, ενώ οι λοιπές παροχές να προσδιορίζονται σε συγκεκριμένο ποσοστό επί του κύκλου εργασιών και να εμφανίζονται σε ενιαίο τιμολόγιο. Δεύτερον, οι πληρωμές των προϊόντων να συνάδουν με τη φύση τους (πχ τα ευπαθή προϊόντα έναντι αυτών μεγάλης διάρκειας) και να γίνονται εντός των χρονικών ορίων που θέτει η ΕE, με τη θέσπιση ποινικής ρήτρας για τις εκπρόθεσμες πληρωμές».