Η κριτική επιτροπή του International Taste Institute, η οποία αποτελείται από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους σεφ και σομελιέ του κόσμου, έχει αποκαλύψει τους παραλήπτες του 2024 Superior Taste Award. 2.673 προϊόντα τροφίμων και ποτών κέρδισαν αυτή την αναγνωρισμένη διάκριση για την ποιοτική γεύση τους, αναμεσά τους 185 από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ειδικότερα, 2.673 προϊόντα έλαβαν το Superior Taste Award, μια ευρέως αναγνωρισμένη πιστοποίηση που χορηγείται σε προϊόντα που συναντούν ή ξεπερνούν τις προσδοκίες μιας κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες σεφ και σομελιέ.

Βραβεία Prestige για Ελλάδα και Κύπρο
Ένα από τα 60 Crystal Taste Awards, που απονεμήθηκαν για το 2024 διεθνώς, κατέκτησε το Kykkos natural mineral water της Coca-Cola HBC Cyprus Ltd για την Κύπρο, καθώς και τρία από αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν τα ελληνικά προϊόντα: Δουμπιά ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό της Δουμπιά Α.Ε., Όλυμπος γιαούρτι στραγγιστό 5% από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. και Κεφίρ της Koukakis Farm S.A.. Για το 2024, τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την εξαιρετική γεύση τους για μια ακόμα χρονιά, αφού απέσπασαν 185 Superior Taste Awards.

Οι δυνατότερες κατηγορίες από την Ελλάδα και την Κύπρο φαίνεται και για τη φετινή χρονιά να ήταν τα γαλακτοκομικά/τυροκομικά, εμφιαλωμένα νερά, προϊόντα αρτοποιίας, καθώς και προϊόντα ψαριού/ιχθυοκαλλιέργειας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter