Μία εναλλακτική πρόταση στην ταχέως αναπτυσσόμενη (και στην Ελλάδα) αγορά των hard seltzers ετοιμάζεται να φέρει η εταιρεία ΟΚ Athens στο προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για το Sunray, ένα ανθρακούχο ποτό με βάση το λευκό κρασί Σάμου, με περιεκτικότητα 4% σε αλκοόλ.

Το Sunray θα ξεκινήσει την παρουσία του σε εστίαση και λιανεμπόριο με γεύση ροδάκινο, ενώ στα σκαριά είναι και μία δεύτερη γεύση φράουλα που θα κυκλοφορήσει αργότερα.

Μιλώντας στο FOODReporter, ο διευθύνων σύμβουλος της OK Athens, Νίκος Αδαμόπουλος, εξήγησε πως το Sunray έχει περισσότερες θερμίδες από ένα τυπικό hard seltzer (150 θερμίδες περίπου στα 330ml) για να είναι πιο εύγευστο και με πιο γεμάτο σώμα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά μόνο με τη φυσική φρουκτόζη του κρασιού Σάμου.

Στο στόχαστρο beach bar και καφετέριες
Όπως μας ανέφερε, είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η διανομή του, με την ελπίδα να αποκτήσει παρουσία και σε σούπερ μάρκετ, αλλά με κύρια στόχευση σε beach bar και καφετέριες, εν όψει και του καλοκαιριού, καθώς πρόκειται για ένα ποτό που πίνεται κρύο και προσφέρεται κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στάθηκε επίσης στα στοιχεία που διαφοροποιούν το Sunray από άλλα hard seltzers που κυκλοφορούν στην αγορά, και ειδικότερα στη συσκευασία του σε γυάλινο μπουκάλι (αντί για κουτάκι) και στο ότι η βάση του είναι το κρασί, κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί από πολλούς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

«Θέλαμε να καβαλήσουμε σε μία κατηγορία η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή. Δηλαδή, αν ρώταγε κάποιος τι είναι αυτό, τι θα του λέγαμε; Δημιουργεί μία απορία στον πελάτη», τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος, σημειώνοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να εξοικειωθεί το καταναλωτικό κοινό με το προϊόν, πριν λανσαριστεί η δεύτερη γεύση του Sunray.

Σημειώνεται ότι η ΟΚ Athens, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκουν κυρίως μπύρες, μεταξύ των οποίων οι Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro και Estrella Damm, από το 2014 συνεργάζεται με την Β. Σ. Καρούλιας.

Η ταυτότητα του Sunray
Το Sunray είναι ανθρακούχο ποτό με βάση το λευκό κρασί, με αρωματικές ύλες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Είναι φτιαγμένο με αρώματα από ελληνικές ποικιλίες ροδάκινου, σε συνδυασμό με τα αρώματα του βερίκοκου, του ώριμου πεπονιού και των εσπεριδοειδών που δίνει το κρασί από τη Σάμο. Έχει περιεκτικότητα 4% σε αλκοόλ και θα κυκλοφορήσει σε γυάλινες φιάλες των 300ml. Καταναλώνεται καλύτερα παγωμένο, ενώ είναι vegan και gluten free.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter