Η ανάπτυξη της τάσης για street food ενέπνευσε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ρουμανίας Mega Image, μέλος του ομίλου Ahold Delhaize, να την αξιοποιήσει, στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων περιοχών ανάπτυξης και εμπλουτισμού της γκάμας προϊόντων των καταστημάτων της.

Συγκεκριμένα, λάνσαρε στα μέσα Αυγούστου ένα νέο concept, μεταφέροντας στο κατάστημα γευστικά πιάτα street food, που προετοιμάζονται στο σημείο πώλησης με φρέσκα υλικά. Η πρώτη παρουσίαση του concept #MegaStreetFood έγινε σε κατάστημα του Βουκουρεστίου, το οποίο λειτουργεί σε μια πολυσύχναστη περιοχή, με έντονη εμπορική δραστηριότητα και μεγάλη οικιστική πυκνότητα. Το κατάστημα διαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να υποδεχθεί τη νέα δραστηριότητα που φέρνει στον ίδιο χώρο τέσσερα εστιατόρια διεθνούς κουζίνας και συνταγές street food.

Όπως δηλώνει η αλυσίδα, το νέο concept αποτελεί την απάντηση στη σύγχρονη απαίτηση των καταναλωτών να επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ όχι μόνο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, αλλά και για να απολαύσουν ένα γευστικό μενού. Επισημαίνει, επίσης, πως η δημοφιλία των street food εστιατορίων, αλλά και των φεστιβάλ στη Ρουμανία, αποτέλεσε παράγοντα λήψης της σχετικής απόφασης.

Πράγματι, το #MegaStreetFood έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει την αίσθηση ενός φεστιβάλ, concept στο οποίο υπακούουν τα έπιπλα και η σήμανση του χώρου, αλλά και οι μυρωδιές από τα εστιατόρια, που τον κατακλύζουν. Τα μενού έχουν διαμορφωθεί από τα τέσσερα γνωστά εστιατόρια και περιλαμβάνουν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις: Μενού με βάση το κρέας και τα αλλαντικά στο γκριλ, γερμανική κουζίνα, ισπανική κουζίνα (σάντουιτς με γνωστά ισπανικά αλλαντικά έως paella), και ιταλική κουζίνα (ζυμαρικά και πίτσα).