Ένα από τα προϊόντα που ξεχώρισαν στη φετινή έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα ήταν το Strawbar, το πρώτο στην Ελλάδα απόσταγμα φράουλας που παράγεται στη Φλώρινα.
«Είμαστε οι πρώτοι που το βγάζουμε, είναι απόσταγμα φράουλας. Είναι η ίδια διαδικασία όπως γίνεται το τσίπουρο, αλλά εμείς το κάνουμε με φράουλα αντί για σταφύλι. Είναι μία ποικιλία άγριας φράουλας από την περιοχή της Φλώρινας, που ονομάζεται fragaria vesca, χαμοκέρασο το λένε στην τοπική κοινωνία. Είναι πιο μικρή φράουλα, στρογγυλή, πιο αρωματική, με λιγότερα σάκχαρα από τη Μανωλάδα.
Η περιοχή η συγκεκριμένη, στη Φλώρινα, μετά τη Μανωλάδα ήταν η περιοχή που είχε τη μεγαλύτερη παραγωγή φράουλας. Μετά ήρθε η ΔΕΗ… και τώρα ξεκίνησε η διαδικασία με ιδιόκτητες εκτάσεις δικές μας και άλλων τοπικών παραγωγών η αναβίωση του φρούτου, και το ψάχνουμε λίγο στο κομμάτι της καινοτομίας», δήλωσε στο FOODReporter ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, Global Operations Manager της Strawbar.
Η γκάμα των προϊόντων της Strawbar περιλαμβάνει το Strawbar Origin, διπλής απόσταξης με 40% αλκοόλ, το Strawbar Platinum, τριπλής απόσταξης με 45% αλκοόλ, καθώς και το πρώτο παγκοσμίως παλαιωμένο απόσταγμα φράουλας, Strawbar Gold, που είναι ουσιαστικά το Strawbar Origin που περνά από δύο βαρέλια (αμερικανική δρυς και ακακία) από έναν χρόνο το καθένα, και έχει επίσης 40% αλκοόλ.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporte