Σε καθεστώς ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου εντάχθηκαν με αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ν. Ιωάννου, δύο επενδυτικά σχέδια εταιρειών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με το πρώτο να ανήκει στην Provil και το δεύτερο στη Select Bakery.

Αναφορικά με την εταιρεία Provil, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, το επενδυτικό της σχέδιο «Επέκταση δυναμικότητας μονάδας παραγωγής μπαχαρικών, σαλτσών, αρτυμάτων και καρυκευμάτων» έχει συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος το οποίο αγγίζει τα 364.356,50 ευρώ.

Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στα 163.960,42 ευρώ, ήτοι 45% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους.

Σχετικά με την Select Bakery, η οποία εδρεύει, επίσης, στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου, το νέο επενδυτικό της σχέδιο που εντάχθηκε σε καθεστώς ενίσχυσης, αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητας μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων, με συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ίσο με 1.966.813,16 ευρώ. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στα 688.384,60 ευρώ, ήτοι 35% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter