Περίπου τρία κιλά Fusilli Barilla ταξίδεψαν τον Ιανουάριο για δύο εβδομάδες σε διαστημική κάψουλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να παραμείνουν al dente σε μηδενική βαρύτητα. Η πρωτοβουλία προέκυψε από τη συνεργασία της Barilla και του Υπουργείου Γεωργίας, Διατροφικής Κυριαρχίας και Δασών της Ιταλίας, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Axiom Space, στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξης της ιταλικής κουζίνας από την UNESCO στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Το R&D της εταιρείας διαπίστωσε ότι η απλή συνταγή ζυμαρικών με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι μπορεί να παραμείνει al dente στο διάστημα. Εξάλλου, εδώ και πέντε χρόνια η εταιρεία, στο πλαίσιο του Good Food Makers –ενός παγκόσμιου προγράμματος ανοικτής καινοτομίας για την αγροτική τεχνολογία και την τεχνολογία τροφίμων–, συνεργάζεται με καινοτόμες εταιρείες, οι οποίες διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τα τρόφιμα.