Η Rewe ανοίγει το μεγαλύτερο αυτόνομο σούπερ μάρκετ της Ευρώπης στο Αμβούργο. Η γερμανική αλυσίδα έχει επανειλημμένα τεστάρει την αποδοτικότητα των αυτοματοποιημένων σούπερ μάρκετ με εκείνα που άνοιξε σε Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Μόναχο, αλλά και στην Κολωνία, σε συνεργασία με την εταιρεία υπολογιστικών συστημάτων Trigo.

Το κατάστημα 1.200 τ.μ. παίρνει τη σκυτάλη ως το μεγαλύτερο αυτόνομο, από το αντίστοιχο κατάστημα 800 τ.μ. της αλυσίδας Netto στο Ρέγκενσμπουργκ. Το τελευταίο σούπερ μάρκετ της Rewe, της σειράς αυτόνομων καταστημάτων Pick & Go, προχωρά σε μία ακόμη καινοτομία, χωρίς καν να χρειάζεται check-out των προϊόντων του καλαθιού του κάθε καταναλωτή, με τη βοήθεια ψηφιακής αναγνώρισης μέσω βοήθειας υπολογιστή. Το παραπάνω επιτυγχάνεται μέσω τερματικών υπολογιστών, οι οποίοι με «έξυπνες» κάμερες σκανάρουν το κάθε καλάθι (ή καρότσι) και αναγνωρίζουν τα προϊόντα βάσει αρχείου εικόνων, με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η Rewe περιγράφει την επαναστατική διαδικασία ως «game changer» για το παγκόσμιο οργανωμένο λιανεμπόριο, αν και η Amazon, στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πρόσφατα αποσύρει την αντίστοιχη «Just Walk Out» υπηρεσία της, ως «μη προσοδοφόρα», συγκριτικά με το «υπέρογκο κόστος λειτουργίας» της και η Netto έχει περιορίσει τη χρήση της αντίστοιχης υπηρεσίας «Fast Exit Terminal». Ταυτόχρονα διαθέσιμες είναι οι επιλογές πληρωμής στο ταμείο με check-out από υπάλληλο του καταστήματος, με self check-out, αλλά και μέσω Pick&Go app από το smartphone του καταναλωτή, με χρέωση απευθείας στη συνδεδεμένη κάρτα του. Το κατάστημα της δυτικής συνοικίας Χόχελουφτ του Αμβούργου περιλαμβάνει γκάμα 20.000 προϊόντων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter