Ο Dr. Blanchard θα αναφερθεί στα ευρήματα της τελευταίας του εργασίας με τίτλο Leading at a Higher Level και θα κουβεντιάσει με τους συμμετέχοντες για το πώς μπορεί να οδηγηθεί μία επιχείρηση στην κορυφή, δημιουργώντας μια νοοτροπία ανθρωποκεντρική με οδηγό τις υψηλές επιδόσεις και με επίκεντρο πάντα τον πελάτη.

Σύμφωνα με τον Blanchard, όταν ο ορισμός της ηγεσίας εστιάζεται μόνο στους προς εκπλήρωση στόχους, δίνεται η εντύπωση ότι η ηγεσία αφορά μόνο στα αποτελέσματα. Αν και οι ηγέτες μπορούν βραχυπρόθεσμα να επιτύχουν στο έργο τους δίνοντας έμφαση στην επίτευξη των στόχων, αυτό που συνήθως τους διαφεύγει είναι η κατάσταση του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού. Αυτοί οι ηγέτες κατά τεκμήριο δεν λαμβάνουν υπόψη τους το ηθικό και την αυτοπραγμάτωση των εργαζομένων, βλέπουν μόνο τα αποτελέσματα.

Κάτω από την καθοδήγηση αυτού του είδους ηγεσίας φαντάζει αυτονόητο ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης μιας επιχείρησης είναι να “βγάζει χρήματα”. Υπάρχει κάποιας μορφής διάζευξη ανάμεσα στους ανθρώπους και τα αποτελέσματα. Είναι λάθος που οι ηγέτες θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν να εστιάσουν και στα δύο ταυτόχρονα.

Για να ηγηθούμε σε ανώτερο επίπεδο πρέπει να αναπτύξουμε μία συζευκτική νοοτροπία. Ως αποτέλεσμα, η εστίαση στην ηγεσία σε ανώτερο επίπεδο προσδίδει αξία στην απορρέουσα από την εργασία ικανοποίηση και αποτελεί από μόνη της πηγή μακροχρόνιων αποτελεσμάτων. Ετσι, σύμφωνα με τον Dr. Blanchard, η ηγεσία σε ανώτερο επίπεδο ορίζεται ως η διαδικασία επίτευξης αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων, με την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό, φροντίδα και αντικειμενικότητα.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού μέρους της Ημερίδας θα ακολουθήσει cocktail reception με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 18/10/2007, τεσσάρων ετών δημιουργικής παρουσίας της Πρόθεση ΑΕ στην ελληνική αγορά, αλλά, παράλληλα, και προς τιμήν του Dr. Ken Blanchard.

Ο Dr. Blanchard χαρακτηρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο διορατικά, δυναμικά και παθιασμένα άτομα στον χώρο των επιχειρήσεων. Από το θρυλικό του best seller “The One Minute Manager”, που συνέγραψε μαζί με τον Spencer Johnson, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα και παραμένει ψηλά στις λίστες των best seller, μέχρι και το τελευταίο του βιβλίο “Leading at a Higher Level: Blanchard on Leadership and Creating High Performing Organizations”, η επίδρασή του ως συγγραφέα είναι τεράστια.

Ο Ken Blanchard είναι ο chief spiritual officer των The Ken Blanchard Companies και επισκέπτης καθηγητής στο alma mater του Cornell University, όπου κατέχει και το αξίωμα του επίτιμου επιτρόπου του Board of Trustees. Είναι συνιδρυτής του The Center for FaithWalk Leadership, αφιερωμένο στο να βοηθάει τους ηγέτες να βρουν τον δρόμο τους στην αγορά εργασίας.

Για πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε τον δικτυακό χώρο της Πρόθεση ΑΕ www.prothesis.gr, ή επικοινωνήστε στα γραφεία της με τον κύριο Βασίλειο Ραψομανίκη (τηλ.: 210 66 01 290, e-mail: blanchard@prothesis.gr).