Έλληνες και Ιταλοί σεφ θα μαγειρέψουν ιταλικές σπεσιαλιτέ όπως σπαγγέτι α λα καρμπονάρα, πίτσα ναπολιτάνα, ριζότο, μπουρδέτο και αραντσίνι, χρησιμοποιώντας Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, στο 6ο Food Experience Graviera Naxos που διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το τριήμερο 14-16 Ιουνίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

Σε cooking lessons που θα γίνουν σε εύφορα ναξιώτικα περιβόλια με παραδοσιακούς ξυλόφουρνους αλλά και εν πλω για τη Δονούσα, γεύσεις και αρώματα Ελλάδας και Ιταλίας θα σμίξουν, προσφέροντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες πέντε χρονιές, στο πλαίσιο του Food Experience Graviera Naxos, στο νησί της Αριάδνης βρέθηκαν Έλληνες ολυμπιονίκες που μίλησαν για τη διατροφική αξία της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ και τη σημασία της σωστής διατροφής στην επίτευξη των αθλητικών στόχων, ενώ γνωστοί σεφ ετοίμασαν πιάτα-έκπληξη συνδυάζοντας έθνικ στοιχεία από διαφορετικές κουζίνες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter