Το καινοτόμο project γυναικείας επιχειρηματικότητας της Αργυρούς Κουτσουράδη, που κέρδισε το 1ο βραβείο, χρηματικού επάθλου €10.000, στο πρόγραμμα EWA, που προσφέρει εκπαίδευση και καθοδήγηση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, δεν άφησε ασυγκίνητο τον ελληνικό επιχειρηματικό τομέα.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το FOODReporter, η Ελένη Νικολοπούλου, διαχειρίστρια και CEO της Nikolopoulou Foods Take – Frozen Limited, παρακολούθησε από κοντά την ανάλυση του επιχειρηματικού πλάνου της Myrovolos Organics. Η εταιρεία με έδρα τη Χίο φέρνει φρέσκια προσέγγιση στην παραγωγή και τυποποίηση βιολογικών αρωματικών φυτών και βοτάνων, για αφεψήματα σε μορφή κύβου, συσκευασμένα σε οικολογικές, εύχρηστες συσκευασίες, που εξασφαλίζουν πρακτική μεταφορά και χρήση.
Το χρηματικό έπαθλο του 1ου βραβείου EWA θα αξιοποιηθεί για την εκκίνηση της κυκλοφορίας των προϊόντων. Ως προς την παραγωγή, η κ. Νικολοπούλου δεσμεύτηκε προσωπικά στην κ. Κουτσουράδη και στο επιτελείο της Myrovolos για δωρεά σε εταιρικό επίπεδο από τη Nikolopoulou Foods, που θα εξασφαλίσει το μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την αποξήρανση των πρώτων υλών, προκειμένου να προχωρήσει η παραγωγή τσαγιού σε κύβους. Η Myrovolos Organics αποδέχτηκε την πρόταση και θα επιστρέψει σύντομα με προτάσεις μηχανημάτων ώστε να ολοκληρωθεί η δωρεά, που αναμένεται να ξεπεράσει τα €10.000.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter