Τη νέα καινοτόμα βιώσιμη σοκολάτα της παρουσίασε η Callebaut με την ονομασία “NXT”, στις 21 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ακαδημία Σοκολάτας στο Μαρούσι. Το κοινό είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μία διαφορετική γευστική εμπειρία, παρακολουθώντας από κοντά αναγνωρισμένους Έλληνες chocolatiers και Callebaut Ambassadors να χρησιμοποιούν τη φυτική σοκολάτα σε διάφορες vegan εφαρμογές.

Ποιοι Callebaut ambassadors παρευρέθηκαν στην εκδήλωση
Πιο αναλυτικά, έδωσαν το παρών ο Head Chef και διευθυντής της Ακαδημίας Σοκολάτας στην Ελλάδα, Philippe Marand, αλλά και Έλληνες Callebaut Ambassadors όπως ο Νεκτάριος Βουρίκης, ο οποίος είναι Τεχνικός Σύμβουλος και Pastry Chef της fresh patisserie, ο Τεχνικός Σύμβουλος Zαχαροπλαστικής της Yiannikas Group Μπάμπης Πολυκάτερος, ο Τεχνικός Σύμβουλος Zαχαροπλαστικής και Παγωτού της Κορώνη ΑΕ Μιχάλης Καρούζος και ο Executive Pastry Chef της Four Seasons Athens Μιχάλης Χατζηκαλημέρης. Μαζί με τους Έλληνες ambassadors παρευρέθηκε και η Global Lead Chef της Callebaut Μinette Smith, η οποία ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική αποκλειστικά για το λανσάρισμα της φυτικής σοκολάτας της εταιρείας. Οι ίδιοι ετοίμασαν και παρουσίασαν στο κοινό μια σειρά vegan επιλογών με τη χρήση της σοκολάτας NXT, η οποία έχει ήδη λανσαριστεί στο εξωτερικό και συνεχίζει το ταξίδι της σε αρκετές χώρες παγκοσμίως.

Ποια είναι η καινοτομία που κρύβεται πίσω από τη σοκολάτα NXT
Σύμφωνα με δήλωση της Callebaut στο FOODReporter, η σοκολάτα NXT χάρη στην chufa (κίτρινη κύπερη) αποκτά τη χαρακτηριστική γαλακτώδη γεύση και κρεμώδη υφή της, παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη ομοιότητα με την παραδοσιακή σοκολάτα γάλακτος. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά NXT της Callebaut παράγεται σε διαφορετική γραμμή παραγωγής από τις κλασικές Βέλγικες σοκολάτες της εταιρείας, εξασφαλίζοντας έτσι την απομόνωση κάθε ίχνους γαλακτοκομικών κατά την παραγωγική διαδικασία. Η φυτική και χωρίς λακτόζη σοκολάτα γάλακτος NXT μπορεί να χαρακτηριστεί και επίσημα «σοκολάτα», ξεχωρίζοντας έτσι από παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και ανήκουν στην κατηγορία των απομιμήσεων.

Η NXT σοκολάτα ως μία απάντηση στην υγιεινή και vegan απόλαυση χωρίς συμβιβασμό στην γεύση
Με μικρές διαφορές από χώρα σε χώρα, η σοκολάτα γάλακτος προτιμάται από περίπου 40 – 50% του πληθυσμού λόγω της κρεμώδους υφής της. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές απέχουν από την κατανάλωση γαλακτοκομικών. Η εταιρεία προσφέρει μια νόστιμη, κρεμώδη σοκολάτα γάλακτος χωρίς οποιαδήποτε ίχνη γαλακτοκομικών, ένα κομβικό στοιχείο που ενθουσιάζει τους καταναλωτές της γενιάς Ζ και τους millennials που αναζητούν την υγιεινή και vegan απόλαυση χωρίς συμβιβασμό στην γεύση σύμφωνα με όσα δήλωσε η Callebaut στο FOODReporter.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Callebaut με το λανσάρισμα της NXT μέσα από την Ακαδημία Σοκολάτας στην Αθήνα, διέθεσε ένα συνδυασμό υπηρεσιών και προσέφερε τεχνική υποστήριξη και εμπειρία προερχόμενη από άλλες πιο «ώριμες» αγορές από την ελληνική στον τομέα του vegan, παράλληλα με ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη πολλών φυτικών και χωρίς γαλακτοκομικά επιλογών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter