Έφτασε τελικά η ώρα που η Dole και η Chiquita θα γίνουν ένα μέσω… θυγατρικής, έστω και εν μέρει. Ο Όμιλος Dole ανακοίνωσε την πώληση του τομέα των φρέσκων λαχανικών στην Fresh Express Incorporated, μια εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Chiquita Holdings.

Η εξαγορά του τομέα φρέσκων λαχανικών της Dole ολοκληρώθηκε έναντι 272,5 εκατ. ευρώ. Ο συγκεκριμένος τομέας αφορά την εμπορική δραστηριότητα ζαρζαβατικών: Μαρούλι, iceberg, κινέζικο λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, σέλερι, σπαράγγια, αγκινάρες, φρέσκα κρεμμύδια, φινόκιο, αγριοράπανο, κόκκινο και λευκό λάχανο, μαζί με τη δραστηριότητα σε έτοιμες σαλάτες και έτοιμα γεύματα με βάση λαχανικά.

Στο δωδεκάμηνο του 2022, ο τομέας φρέσκων λαχανικών της Dole κατέγραψε τζίρο ύψους 1,19 εκατ. ευρώ. Οι αγροτικές εγκαταστάσεις του τομέα και τα τέσσερα συνολικά εργοστάσια της Dole σε ισάριθμες Πολιτείες των ΗΠΑ (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Φλόριντα), τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με την παραγωγή οπωροκηπευτικών, απασχολούν περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους.

«Ενώνουμε δυνάμεις με τη Dole του τμήματος φρέσκων λαχανικών για να αναπτυχθούμε ραγσδαία και να παράγουμε ασφαλέστερα, υγιέστερα και περισσότερα σε όγκο προϊόντα, ώστε να υποστηρίξουμε τη σταθερά μεγαλύτερη ζήτηση για οπωροκηπευτικά προϊόντα αξίας στις Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η Dole διατηρούσε εργοστάσιο επεξεργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Chiquita Holdings, Χοσέ Λουίς Κουτράλε Τζούνιορ.

Το deal της εξαγοράς βρίσκεται υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών σε Ιρλανδία και ΗΠΑ, μιας και τα ευρωπαϊκά γραφεία της Dole plc βρίσκονται στο Δουβλίνο, μετά τη συγχώνευση της Dole Food Co. με την Total Produce Ireland το 2021.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter