Το 36,49% της ελληνικής εταιρείας Panini Αρτοποιήματα ΑΕ, με έδρα την Βέροια Ημαθίας, απέκτησε η Άλφα Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ.

H εξαγορά ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου επενδυτικού πλάνου της Alfa Pastry. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, η επένδυση στην Panini ΑΕ έχει ως στόχο την ενδυνάμωσή της στην εγχώρια αγορά και την περαιτέρω ανάπτυξή της στις διεθνείς αγορές. Προαναγγέλλονται επενδύσεις που θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας και στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας.

Οι αναπτυξιακές δυναμικές και η φιλοσοφία ενίσχυσης υποδομών και δικτύου διανομής της Panini ΑΕ
Η Panini Αρτοποιήματα AE δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση συσκευασμένων φρέσκων σάντουιτς, κρουασάν και αρτοσκευασμάτων, με ηγετική θέση στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2021, o κύκλος εργασιών της Panini ΑΕ ανήλθε σε 8,1 εκατ. ευρώ. Εντός του προσεχούς διαστήματος, θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, κατά το οποίο η εταιρεία ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ. Έχει εμφανίσει μέσο ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο του 44% στην τελευταία τριετία και εμφανίζει προϊοντική παρουσία σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η Panini ΑΕ ιδρύθηκε το 1990 στην Πατρίδα Ημαθίας, ως μικρή βιοτεχνική μονάδα. Σήμερα απασχολεί 114 άτομα και διατηρεί σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2800 τ.μ., όπου εφαρμόζει όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας.

Η οικογένεια Βούλγαρη, που ίδρυσε την εταιρεία θα παραμείνει επικεφαλής του νέου εγχειρήματος, διατηρώντας τη διοίκηση. Αντίστοιχα, η διοικητική ομάδα της Alfa Pastry θα συνδράμει με την εμπειρία της.

Η στρατηγική επιχειρηματική φιλοσοφία της Panini, που αφορά την ενίσχυση των υποδομών της και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής, αναμένεται να ενισχυθεί μέσα από τη συμβολή τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας της Άλφα Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ. Η άμεση καθημερινή διανομή των προϊόντων της στα τελικά σημεία διασφαλίζεται ότι διεξάγεται σε παρόντα χρόνο στο λιγότερο δυνατό χρονικό διάστημα από την παραγωγή, ακόμη και σε λιγότερο από 6 ώρες. Η Alfa Pastry αναμένεται να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter