Η βιολογική μαύρη κορινθιακή σταφίδα «Μαυρομάτα» παράγεται στο Κτήμα Βαρώτσου στην Αλφειούσα Ηλείας, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Κωνσταντίνος Βαρώτσος, αγρότης οργανικής γεωργίας-πρεσβευτής του αγροτουρισμού λειτούργησε στην επιχειρηματική του πρωτοβουλία με αιχμή τον «οικογενειακό χαρακτήρα» που παραδοσιακά χαρακτηρίζει την ελληνική σταφιδοπαραγωγή και βρέθηκε στη Food Expo 2024.

Άλλωστε, αποτελεί παραγωγό 4ης γενιάς, όντας κι εκείνος γιος των παιδιών που «μεγάλωσαν και σπούδασαν από τη σταφίδα», όταν μεσουρανούσε στις ελληνικές εξαγωγές. Το Κτήμα παράγει επίσης ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ηλείας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter