Στα τέλη Ιουνίου 2024 έχει μετακινηθεί το πιθανότερο άνοιγμα του νέου σούπερ μάρκετ Κρητικός στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, σύμφωνα με πληροφορίες του FOODReporter. Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός χρειάστηκε να προχωρήσει σε ρυμοτομικές εργασίες και εσωτερικές ρυθμίσεις, καθώς το νέο κατάστημα δημιουργήθηκε από συνενώσεις περισσότερων χώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική αυτοδιοίκηση, οι σχετικές άδειες και εκείνες για τις τουλάχιστον 30 θέσεις πάρκινγκ εντός του οικοπέδου, περιμετρικά του σούπερ μάρκετ, αποτελούν το λόγο που έχει καθυστερήσει το άνοιγμα του καταστήματος που θα βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη με την οδό Δευκαλίωνος, ακριβώς πριν τον κόμβο προς Χαμολιά και Βραυρώνα.

Τα κίνητρα για άνοιγμα καταστήματος στα Μεσόγεια
Η περιοχή του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη έχουν αυξήσει τους μόνιμους κατοίκους τα τελευταία χρόνια και παράλληλα, έχει αυξηθεί και η βραχυχρόνια μίσθωση στην περιοχή, με ταυτόχρονη αύξηση διαθεσιμότητας καταλυμάτων. Την ίδια στιγμή, η εξαγορά της αλυσίδας Γέγος από την Σκλαβενίτης, με τρία καταστήματα στην περιοχή και άλλα δύο ιδιόκτητα που είχε ήδη από πριν η Σκλαβενίτης, έχουν δημιουργήσει την ισορροπία πέντε συνολικά σούπερ μάρκετ που δεν ανοίγουν την Κυριακή, παρότι πρόκειται για παραθαλάσσια τουριστική περιοχή. Πρόκειται για έναν παράγοντα που λαμβάνει πολύ σοβαρά ο ανταγωνισμός.

Η δεύτερη συστέγαση με Zoozy Toys & Home
Το σούπερ μάρκετ της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας θα περιλαμβάνει και κατάστημα παιχνιδιών Zoozy Toys & Home, κατά το παράδειγμα του Grand Μασούτης στη Γλυφάδα, το οποίο, στον επάνω όροφό του, φιλοξενεί κατάστημα MAX Stores. Τα καταστήματα Zoozy Toys & Home ανήκουν επιχειρησιακά στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ΑΕ. Άλλωστε, η πρώτη συστέγαση σούπερ μάρκετ Κρητικός και Zoozy Toys & Home σε κοινό οικόπεδο συμβαίνει ήδη στο Βασιλικό Ευβοίας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter