Χρονιά νέων εξαγορών αναμένεται να είναι το 2022 για την ΟΚ! Anytime Markets, η οποία πρόσφατα έθεσε υπό τον έλεγχό της τα καταστήματα Happy Market, εξαγοράζοντας την Kosmothess Cash & Carry. H εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέθοδο της δικαιόχρησης, υποστηρίζοντας ένα δίκτυο συνολικά 110 καταστημάτων ευκολίας, χώρου πωλήσεων 80-300τμ και ετήσιου τζίρου 20 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις χονδρικής.

Σύμφωνα με στελέχη της ΟΚ! Anytime Markets, το ενδιαφέρον της εταιρείας για νέες εξαγορές εστιάζεται κυρίως σε περιοχές όπως η Πάτρα, η Δυτική Ελλάδα και η Μακεδονία, δίχως να αποκλείονται και άλλες τοπικές αγορές. Παράλληλα, συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου της με την ενσωμάτωση και νέων καταστημάτων, εταιρικών και franchise.

Η αλυσίδα με την εξαγορά της Kosmothess Cash & Carry πέτυχε μια δυναμική διεύρυνση του δικτύου της στη Βόρεια Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα στην αγορά ότι η στρατηγική της στο εξής αποβλέπει στην εξάπλωση της παρουσία της πέραν των συνόρων της Αττικής, όπου επί δεκαετίες αναπτύσσεται επιτυχώς.

Η διοίκηση της ΟΚ! Anytime Markets δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει το δρόμο των εξαγορών, προσβλέποντας σε μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, βασισμένη στην ανάπτυξη convenience stores. Το δίκτυό της περιλαμβάνει 116 καταστήματα, κυρίως μίνι μάρκετ και καταστήματα τύπου grocery, στα οποία προστίθενται πλέον 46 franchise και ένα εταιρικό Happy Market, όπως και 63 ακόμα καταστήματα λιανικής, που εξυπηρετεί η Kosmothess Cash & Carry.

Την ευθύνη για τη λειτουργία της Kosmo-thess Cash & Carry αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Σαρηγιαννίδης, γνωστό στέλεχος του λιανεμπορίου, με πολυετή εμπειρία σε ρόλους ευθύνης σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το σήμα «ΟΚ!» στη Βόρεια Ελλάδα
Ο σχεδιασμός για την ενσωμάτωση του δυναμικού της νεοαποκτηθείσας εταιρείας στην ΟΚ! Anytime Markets προβλέπει την υπογραφή μέσα στην ερχόμενη διετία νέων συμβάσεων franchise με όσο το δυνατό περισσότερους νέους συνεργάτες. Η ΟΚ! Anytime Markets θα αξιολογεί ξεχωριστά κάθε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται υπό το σήμα Happy Market ή υποστηρίζεται από την αλυσίδα, ώστε να τους εντάξει στο δυναμικό της, βάσει των προδιαγραφών λειτουργίας που εφαρμόζει η ίδια. Ο άμεσος στόχος ως το τέλος του 2021 είναι να προσαρμοστούν στο πρότυπο λειτουργίας των «ΟΚ!» τα πρώτα 35 Happy Market , δουλεύοντας πλέον υπό την επωνυμία τους, και στη διετία 2022-2023 να κλείσει επιτυχώς ο κύκλος των μεταγραφών για το σύνολο των Happy Market, όπως και για ορισμένα από τα 63 συνεργαζόμενα καταστήματα της νεοαποκτηθείσας εταιρείας.

Παράλληλα, η ΟΚ! Anytime Markets θα θέσει υπό κεντρική τροφοδοσία το δίκτυο των Happy Market, αξιοποιώντας τις σχετικές υποδομές της Kosmothess Cash & Carry στην Ευκαρπία και τα Μουδανιά Χαλκιδικής, συνολικής έκτασης 4.200τμ. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει το πρόγραμμα ανακαινίσεων των παλαιότερων καταστημάτων της, όπως και το σχεδιασμό ίδρυσης καινούργιων.

Σημειώνουμε ότι πλέον η ΟΚ! Anytime Markets έχει παρουσία στην Αττική, τη Μύκονο, την Αράχοβα, τη Τζια, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Ημαθία, τη Δράμα, το Κιλκίς, την Πέλλα και την Πιερία. Όσο για την πορεία των μεγεθών της, το 2021 ο τζίρος της θα κλείσει στα επίπεδα του 2020, δηλαδή κοντά στα 62 εκατ. ευρώ. Για το 2022 η διοίκησή της προσδοκά ανάπτυξη πωλήσεων της τάξης του 10%, ενόσω τα έσοδά της θα ενισχυθούν περίπου κατά 10 εκατ. ευρώ, λόγω της ενσωμάτωσης ενός μέρους των πωλήσεων της Kosmothess Cash & Carry.