Ο Αγροτικός Πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Πίνδος, ο μεγαλύτερος του είδους του πανελλαδικά, έχει δρομολογήσει την παραγωγή και διάθεση αλλαντικών από κοτόπουλο.

Η νέα αυτή κίνηση της Πίνδος, η οποία πέρσι κατέγραψε τζίρο 150 εκατ. ευρώ, έναντι 120 εκατ. ευρώ το 2006 (πρόκειται για την 11η από πλευράς τζίρου μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανιών τροφίμων), έπεται των πρωτοβουλιών της να μπει στην παραγωγή βιολογικών κοτόπουλων και να εμπλουτίσει τη γκάμα των έτοιμων ψημένων προϊόντων της.

Η εταιρεία εντός της επόμενης πενταετίας έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ, που αποτελούν συνέχεια προηγούμενων επενδύσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και περιλαμβάνουν τη μετεγκατάσταση σε νέα ιδιόκτητα υποκαταστήματά της σε Αθήνα, Τρίπολη, Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του σφαγείου, τη δημιουργία αποθηκών ψύξης-κατάψυξης, την κατασκευή μονάδας καύσης των αδρανών αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας κά.

Οι εξαγωγές της εταιρείας αποτελούν περίπου το 5% της παραγωγής της και κατευθύνονται σε Αγγλία, Κύπρο, Γερμανία, Κίνα, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία.  Τα προϊόντα τής Πίνδος είναι παρόντα σε 5.000 σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το δίκτυο διανομής της διαθέτει 200 φορτηγά ψυγεία. Η Πίνδος έχει ιδρύσει εταιρεία παροχής υπηρεσιών για πωλήσεις και ενέργειες μάρκετινγκ, η οποία εκτός από τα δικά της προϊόντα προωθεί και είδη (τρόφιμα) άλλων επιχειρήσεων.