Λειτούργησε το τέταρτο κατάστημα VERO -έκτασης 3.500 τ.μ.- στην πόλη Μπίτολα της ΠΓΔΜ. Ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ προετοιμάζεται για τη δημιουργία έξι ακόμα νέων μονάδων στη γειτονική χώρα, αλλά και για την ίδρυση νέας εταιρείας στη Σερβία, με σκοπό τη δημιουργία εμπορικής μονάδας στο Βελιγράδι. Τα τρία πρώτα καταστήματα της Vero στην ΠΓΔΜ το 2000 πραγματοποίησαν πωλήσεις 7,912 δισ. δρχ. και αύξηση τζίρου 20,37% σε σχέση με το 1999.

Στη δεύτερη φάση των επεκτατικών της σχεδίων εκτός των ελληνικών συνόρων προχωρεί η Βερόπουλος, μετά τη λειτουργία του τέταρτου καταστήματος στα Σκόπια.

Στη Μπίτολα, όπου στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 4ου Vero, η Βερόπουλος έκλεισε με επιτυχία τον πρώτο κύκλο επενδύσεων στην αγορά των Βαλκανίων. Η αλυσίδα προετοιμάζεται πλέον για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που προβλέπουν τη δημιουργία 6 ακόμη μονάδων στη γειτονική μας χώρα, μέσω της θυγατρικής Veropoulos Dooel, αλλά και την ίδρυση νέας εταιρείας αυτή τη φορά στη Σερβία, όπου θα πραγματοποιηθούν ανάλογα επιχειρηματικά ανοίγματα.

Αν και, όπως αναφέρει ο κ. Ν. Βερόπουλος, για τα πρώτα εγκαίνια της αλυσίδας στο Βελιγράδι θα απαιτηθεί χρόνος, καθότι οι διαδικασίες αναμένονται χρονοβόρες, η διοίκηση της Βερόπουλος επεξεργάζεται με κάθε λεπτομέρεια τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην τοπική αγορά, προκειμένου τα αποτελέσματά της να είναι ανάλογα με αυτά των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αλυσίδας, τα τρία πρώτα καταστήματα της Vero στα Σκόπια (δύο στην πρωτεύουσα ένα στο Τέτοβο), το 2000 πραγματοποίησαν τζίρο της τάξης των 7,912 δισ. δραχμών, ο οποίος ήταν αυξημένος κατά 20,37% έναντι του 1999, ενώ η συμμετοχή του στο σύνολο των πωλήσεων του ομίλου Βερόπουλος έφθασε το 5%.

Στη Μπίτολα

“Η λειτουργία της Vero στη Μπίτολα έφερε την Ευρώπη στην πόλη μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων κ. Zoran Krstevski, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου καταστήματος, θέλοντας με τη φράση του αυτή να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα που είχε η επενδυτική πρωτοβουλία του ελληνικού ομίλου για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και γενικότερα για την οικονομία της χώρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις που έγιναν στο πλαίσιο των εγκαινίων από τους κ.κ. Λεων. Τζανή, υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας μας, Γ. Κακλίκη, πρέσβη της Ελλάδας, Vriskovski Zlatko, δήμαρχο της Μπίτολα και Π. Φασούλα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ο κ. Ν. Βερόπουλος παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής του ομίλου στα Σκόπια, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το 75% του τζίρου προέρχεται από τοπικά προϊόντα και το υπόλοιπο 25% από ελληνικές εισαγωγές, ενώ από τους 340 υπαλλήλους που απασχολεί η τοπική εταιρεία οι 338 είναι κάτοικοι των Σκοπίων.

Το νέο κατάστημα του ομίλου στα Σκόπια έχει συνολική έκταση 3.500 τ.μ., ανεγέρθηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο 10.000 τ.μ. και πέραν του σούπερ μάρκετ στις κτιριακές του εγκαταστάσεις λειτουργούν υποκατάστημα της τράπεζας Πίστεως, φαρμακείο, φωτογραφείο, ταξιδιωτικό γραφείο και ένα υποκατάστημα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Το νέο Vero διαθέτει 250 θέσεις parking, αλλά και χώρους για παιδιά τόσο στο εσωτερικό του καταστήματος όσο και στον προαύλιο χώρο.