Σε συνεργασία με την εταιρεία catering και παραγωγής ειδών διατροφής The Food Lab ΑΕ, η Sporos Meals ΙΚΕ παράγει τα πρώτα της υγιεινά παιδικά σνακ, τα οποία φιλοδοξεί να λανσάρει στο ελληνικό λιανεμπόριο.

Τελικά σημεία πώλησης, παραγωγή και αποθήκευση
Η πρώτη υποδοχή είναι πολύ ενθαρρυντική, όπως ενημερώνει το FOODReporter, η Operations Director της εταιρείας, Έρη Χριστογιάννη. Η εταιρεία πρόσφατα άνοιξε το e-shop στην ιστοσελίδα της, ξεκίνησε συνεργασία με παντοπωλεία στη Νέα Ερυθραία και επιδιώκει να βρεθεί σε ακόμη περισσότερους χώρους δημιουργικής δραστηριότητας για παιδιά, πέρα από το Κτήμα Αρίστη στο Χαλάνδρι, με το οποίο ήδη συνεργάζεται.

Το FOODReporter μαθαίνει ότι η Sporos Meals ΙΚΕ έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με τα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος για πιθανή ένταξη των υγιεινών σνακ στο κωδικολόγιο της αλυσίδας από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Με το «άνοιγμα» νέων συνεργασιών και περισσότερων τελικών σημείων, αναμένεται η The Food Lab να αυξήσει τη συνολική παραγωγή, έως και περισσότερες από δέκα φορές από την τωρινή. Η The Food Lab καλύπτει και τις ανάγκες αποθηκευτικού χώρου της Sporos Meals ΙΚΕ.

Ισορροπημένη διατροφή, χωρίς ζάχαρη και αλάτι – Παραγωγή σε τροποιημένη ατμόσφαιρα
Τα σνακ της Sporos Meals, γλυκά και αλμυρά, παρασκευάζονται σε καινοτόμες και «φρέσκες» συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, ως ισορροπημένα γεύματα που απευθύνονται στην παιδική διατροφή, αλλά και σε ενήλικες. Δεν χρησιμοποιούνται καθόλου συντηρητικά, ζάχαρη και αλάτι. Παράγονται αποκλειστικά από βιολογικές πρώτες ύλες σε καθημερινή βάση. Η ζάχαρη αντικαθίσταται με πολτούς μήλου και χουρμάδων, σε κάποιους κωδικούς και με ελάχιστη προσθήκη μελιού. Πρόκειται για σνακ που ενδείκνυνται για κατανάλωση ενδιάμεσα από τα γεύματα, με συνταγή που έχει δημιουργήσει κατηρτησμένη επιστημονική ομάδα και σεφ. Είναι εγκεκριμένα και από τη συνεργάτιδα παιδοδιατροφολόγο Ιωάννα Αγγουράκη και την αθλητική διατροφολόγο, μέτοχο στην εταιρεία, Άννα-Μαρία Βολανάκη. Για την παρασκευή των σνακ, χρησιμοποιείται και η τεχνολογία της τροποποιημένης ατμόσφαιρας, η οποία εξασφαλίζει παράταση διάρκειας ζωής για τα προϊόντα έως και έξι μήνες. Η πιστοποίηση της ασφάλειας τροφίμων, των πρώτων υλών και των συσκευασιών έγιναν από την TÜV Austria Hellas.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter