Η σειρά προϊόντων διατροφής GOURMET Gold καλύπτει πλήρως τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού της γάτας με συνταγές εξαιρετικά νόστιμες. Οι χρυσές συσκευασίες ενός γεύματος προσφέρουν σε μικρότερη ποσότητα τροφής ακριβώς τις θερμίδες που χρειάζεται μια γάτα, μέσα σε μια πανδαισία γεύσεων και υφών.

Tο Gold ανήκει στην οικογένεια της Gourmet, μιας μάρκας τροφών για γάτες με ιδιαίτερα υψηλή αναγνωρισιμότητα. Έλκοντας την ονομασία του από την premium χρυσή συσκευασία του, το Gourmet Gold παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για να κερδίσει άμεσα την προτίμηση των καταναλωτών, αφού συνδυάζει την υψηλή ποιότητα και την απολαυστική γεύση που προσφέρει στις γάτες με μια συσκευασία ιδιαίτερα εύχρηστη για τους καταναλωτές.

Το Gourmet Gold είναι μια συσκευασία ενός γεύματος: προσφέρει στα 85 γρμ ακριβώς τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μια γάτα σε ένα γεύμα, σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία διαφορετικών γεύσεων και υφών.

Leader από το 2003
Η προτίμηση των καταναλωτών αποδεικνύεται από τα στοιχεία των πωλήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Market track, από το 2003 έως και σήμερα, το Gourmet Gold είναι ο leader στην αγορά των προϊόντων υγρής τροφής για γάτες, σε συσκευασία ενός γεύματος, με μερίδιο μεγαλύτερο του 20% (σε αξία).
Η στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως στόχο την καινοτομία των συνταγών. Η σειρά συνεχώς συμπληρωνόταν από νέες γεύσεις και υφές -όπως το απολαυστικό πατέ, η απαλή μους, τα ψητά κομματάκια σε σάλτσα και οι συνταγές σουφλέ.

Όποιος ασχολείται με τις γάτες ξέρει πως η προσφορά ποικιλίας είναι βασική ανάγκη της καθημερινής διατροφής τους και το Gourmet Gold διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από ποικιλία υφών και γεύσεων, που μπορεί να ικανοποιήσει και την πιο απαιτητική γάτα. Στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρει κανείς έως και 10 διαφορετικές ποικιλίες – ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία συνταγών για κάθε γαστριμαργική προτίμηση, διατίθεται στα pet shops.

Το Gourmet Gold ήταν και είναι ένα στρατηγικό brand με σημαντική διαφημιστική υποστήριξη στην τηλεόραση και τον τύπο όλα αυτά τα χρόνια. Το σύμβολο της επικοινωνίας του είναι η λευκή περσική γάτα –φίνα, καλομαθημένη και εκλεκτική- που απαιτεί ό,τι καλύτερο για το πιάτο της. Παράλληλα με τη διαφημιστική του επικοινωνία το Gourmet Gold υποστηρίζεται και μέσω προωθητικών ενεργειών, μέσα στα καταστήματα.

Ο σκοπός των ενεργειών αυτών είναι να προσφέρει στους καταναλωτές του δώρα που προσθέτουν αξία (όπως σπιτάκια για γάτες και βαλιτσάκια μεταφοράς) αλλά και προσφορές γνωριμίας κάθε φορά που λανσάρεται νέος κωδικός. Το νέο απόκτημα του Gourmet Gold είναι το «Casserole» μια καταπληκτική γευστική πρόταση. Το Gourmet Gold Casserole είναι φιλετάκια μαγειρεμένα με δυο διαφορετικούς τρόπους και δεμένα σε απολαυστική σάλτσα ντομάτας.

Συνεχίζοντας με την ίδια στρατηγική το προϊόν διευρύνει συνεχώς τις πωλήσεις του μέσω της καινοτομίας και της εξέλιξης της διανομής του. Σκοπός είναι το Gold να αντιπροσωπεύει την προσιτή πολυτέλεια που μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να προσφέρει στην αγαπημένη του γάτα.

Πώς μπορεί κανείς να του αντισταθεί;

GOURMET GOLD: Premium τροφές για γάτες, Συσκευασία: μια μερίδα σε κονσέρβα 85 γρμ

KEY CONTACT: Μαρίλη Αργύρη – Senior Brand Manager Nestle Purina

INFO: Nestle Hellas SA, Πατρόκλου 4, 15125 Παράδεισος, Μαρούσι, Αθήνα, Τηλ.: 210 688 4111, www.purina.gr