Το λανσάρισμα της σειράς planet «τάραξε τα νερά» της αγοράς φέρνοντας την καινοτομία στην κατηγορία των απορρυπαντικών και καθαριστικών. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά απορρυπαντικών που δημιουργήθηκε με άξονα τον σεβασμό στο περιβάλλον.

H συντονισμένη εμπορική πολιτική και η επικοινωνιακή στρατηγική έδωσαν τη δυνατότητα στη νέα σειρά να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, να διεκδικήσει σημαντική θέση στην κατηγορία και να αγαπηθεί από το κοινό, που επιβράβευσε την καινοτομία της σειράς με την επιλογή του.

Τα προϊόντα planet περιέχουν ενεργά συστατικά 100% φυτικής προέλευσης και βιοδιασπώμενα τασιενεργά συστατικά, που δεν επιβαρύνουν το υδάτινο περιβάλλον. Δεν περιέχουν βόριο και φωσφορικά που συντελούν στο φαινόμενο του ευτροφισμού των υδάτων. Οι συσκευασίες τους, που είναι 100% ανακυκλώσιμες και ασφαλείς για τον χρήστη, συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος με λιγότερα απορρίμματα.

Είναι υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα, ώστε να προστατεύουν την επιδερμίδα από πιθανούς ερεθισμούς. Επιπλέον, τα προϊόντα καθαρισμού planet είναι πιστοποιημένα με το οικολογικό σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ecolabel».

Η δημιουργία ξεχωριστής «ταυτότητας» ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς επικοινωνιακούς στόχους της εταιρείας και συσχετιζόταν άμεσα με το newness της σειράς, το περιβαλλοντικό της positioning και με το impact που ήθελε να έχει η σειρά προς τους καταναλωτές.

Σε πρώτη φάση η Rolco δημιούργησε ένα big bang για να φέρει με ηχηρό τρόπο το «νέο» της έλευσης της καινούριας σειράς επιλέγοντας να πρωταγωνιστήσει το key visual των συσκευασιών, η θαλάσσια χελωνίτσα.

Ακολούθησε σε δεύτερη φάση η επικοινωνία με το claim «Είναι στο χέρι σου», η οποία αποτελείται από τρεις ταινίες κι αναδεικνύει τις κατηγορίες των προϊόντων planet με κύριο όχημα τον σεβασμό στο περιβάλλον κι έτσι προσκλήθηκαν οι καταναλωτές να δοκιμάσουν τα προϊόντα planet.

Στην επιτυχία της σειράς planet συνετέλεσαν τα επιτυχημένα προγράμματα marketing, όπως χορηγίες κέντρων ανακύκλωσης, συνεργασίες με φορείς που στηρίζουν έμπρακτα το περιβάλλον, όπως το εθνικό θαλάσσιο πάρκο Ζακύνθου, δενδροφυτεύσεις, καθώς και δειγματοδιανομές σε όλα τα μεγάλα καταστήματα λιανικής. Ο συνδυασμός της καινοτομίας των προϊόντων, της ξεχωριστής επικοινωνίας και της διαφορετικότητας των προωθητικών ενεργειών, συνετέλεσε στην κατάκτηση ενός μεριδίου της τάξης του 5% στις κατηγορίες που έχουν παρουσία τα planet, μόλις στον πρώτο χρόνο του λανσαρίσματός τους.

Planet και για βρεφικά ρούχα
Κάτω από αυτό το πρίσμα εξέλιξης και δημιουργίας φέτος η Rolco προγραμματίζει ακόμη ένα νέο λανσάρισμα, το οποίο θα έρθει και αυτό να ταράξει τα νερά μία άλλης συναφούς αγοράς, αλλά πολύ πιο «τρυφερής» και «ευαίσθητης» – αυτής των απορρυπαντικών για βρεφικά ρούχα.

Το baby planet είναι το νέο αγαπημένο παιδί της Rolco, το φυσικά απαλό απορρυπαντικό που φιλοδοξεί να καταγραφεί ως άλλη μία επιτυχία στο ενεργητικό της.
Στόχος της εταιρείας είναι τα planet να γίνουν η πρώτη προσιτή επιλογή και ο βασικός σύμμαχος για όλους τους καταναλωτές που επιθυμούν άψογη καθαριότητα και ταυτόχρονα, προστασία του πλανήτη. Γιατί πιστεύει ότι οι μικρές καθημερινές συνήθειές μας, μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές. Είναι στο χέρι μας!!!

PLANET: Σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών

KEY CONTACT: Μαριάννα Καλαρρύτη – Category Manager/Fabric Care, Κατερίνα Οριέττα – Category Manager/Home Care, Μαρία Κατσαμπούρη – Marketing Manager

INFO: ROLCO ΑΕ, Αγ. Άννης 111, Ρέντης, 182 33, Αθήνα, Τηλ.: 210 349 3000, Fax:  210 342 6171, www.myplanet.com.gr