Το κρουασάν folie είναι από τα πρώτα τυποποιημένα κρουασάν που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έγινε αμέσως αγαπητό από τους καταναλωτές. Από το 1999 είναι στο portfolio της ΕΒΓΑ, η οποία έκτοτε το ανανεώνει συνεχώς.

Tον Φεβρουάριο του 2007 η ΕΒΓΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας να παρέχει καινοτόμα προϊόντα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών της και επιδιώκοντας το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος με προστιθέμενη αξία για τον καταναλωτή, προχώρησε σε πετυχημένη συνεργασία με την εταιρεία Nickelodeon.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ήταν τo παιδικό κρουασάν Folie Μπομπ Σφουγγαράκης. Ένα premium προϊόν, υψηλής ποιότητας με πολύ ισχυρό licensing. Το κρουασάν Folie Μπομπ Σφουγγαράκης παραμένει το μοναδικό με διπλή λαχταριστή γέμιση κρέμα βανίλια και κρέμα κακάο, σε ελκυστική συσκευασία. Κατά το λανσάρισμά του οι μικροί καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν απίθανα δώρα με τον Μπομπ Σφουγγαράκη συλλέγοντας 50 απίθανα αυτοκόλλητα του Μπομπ των φίλων του και συμπληρώνοντας το ειδικό άλμπουμ του Μπομπ!

Ο συνδυασμός αυτού του καινοτομικού προϊόντος, του ελκυστικού προωθητικού μηχανισμού, της έντονης διαφημιστικής υποστήριξης και του εντατικού προωθητικού πλάνου στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, είχε ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση του όγκου πωλήσεων του παιδικού κρουασάν folie κατά 351%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το κρουασάν folie Μπομπ Σφουγγαράκης, τριπλασίασε το μερίδιο αγοράς και κατέκτησε την πρώτη θέση στην παιδική κατηγορία, την οποία και ουσιαστικά ανέπτυξε.

Ταυτόχρονα, συνέβαλλε στην αύξηση του συνολικού τζίρου της μάρκας folie κατά 28% για το 2007 και στην αύξηση του συνολικού μεριδίου αγοράς της ΕΒΓΑ στα κρουασάν στα σούπερ μάρκετ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες! Σήμερα, το κρουασάν folie Μπομπ Σφουγγαράκης εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση της κατηγορίας, έχοντας κατακτήσει τις καρδιές των μικρών καταναλωτών.

Φέτος, ανανέωσε την εικόνα του με δύο νέες συσκευασίες και νέο προωθητικό μηχανισμό: το τρελοπαίχνιδο του Μπομπ Σφουγγαράκη, ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες, που μπορούν να βρουν οι μικροί του φίλοι στις πολύ-συσκευασίες 3+1 δώρο και συλλεκτικά πιόνια με τον Μπομπ και τους φίλους του μέσα σε κάθε ατομική συσκευασία! Το προϊόν υποστηρίζεται με καταχωρήσεις στα πιο γνωστά και δημοφιλή παιδικά περιοδικά και δυνατές προωθητικές ενέργειες στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σταθερά στην πρώτη θέση στην παιδική κατηγορία
Η ΕΒΓΑ προσπαθεί συνεχώς να ανανεώνει και να προσελκύει το ενδιαφέρον των καταναλωτών με νέα προϊόντα και νέες ιδέες προώθησης, με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής θέσης στην παιδική κατηγορία αλλά και την ανάπτυξη της μάρκας folie γενικότερα. Η ΕΒΓΑ έχει ιστορία 76 χρόνων στο χώρο των γαλακτοκομικών.

Αυτήν τη στιγμή παράγει και διαθέτει στην αγορά παγωτά, χυμούς, κρουασάν, κατεψυγμένες ζύμες και γλυκά. Εστιάζει στην παραγωγή σταθερά υψηλής ποιότητας προϊόντων, λειτουργεί σε άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κάτω από πιστοποιήσεις διεθνών φορέων (ΙSO 9001:2000: Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, ISO 14001:2004: Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΙSO 22000:2005: Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων), προς όφελος των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων.

Με την έλευση του 21ου αιώνα, η ΕΒΓΑ, η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου, είναι πλέον μια δυναμικά εξελισσόμενη και παραμένει μια 100% ελληνική εταιρεία. Κυριότερες μάρκες της κατηγορίας του κρουασάν είναι: Folie, Trendy & Praleda.

Folie Μπομπ Σφουγγαράκης: Παιδικό κρουασάν με διπλή γέμιση κρέμα κακάο και κρέμα βανίλια, Συσκευασία: ατομική 60 γρ. και multipack 3+1 τεμάχια δώρο

KEY CONTACT: Τμήμα Marketing Κρουασάν ΕΒΓΑ

INFO: ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ (Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος & Αλεύρου ΑΕ), Ιερά Οδός 88, 10447 Βοτανικός, Αθήνα, Τηλ.: 210 348 7400, Fax: 210 346 5021, www.evga.net, info@evga.net