Η SCA είναι βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας προϊόντων προσωπικής υγιεινής, καταναλωτικών χαρτικών, δάσους (ξυλεία, υλοτομία, χαρτοπολτός) και υλικών συσκευασίας, με έδρα τη Σουηδία. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται με τα επώνυμα brands, Tena, Libero, Libresse, Zewa, Tork.

Οι άνθρωποι της SCA, εδώ και 20 χρόνια έχουν επικεντρωθεί στην Αξιολόγηση του Κύκλου Ζωής –το μοναδικό εργαλείο που παρέχει μία πλήρη εικόνα της περιβαλλοντικής επίδρασης ενός προϊόντος κατά τη διάρκεια της ζωής του – από τις πρώτες ύλες έως τη μεταφορά και την απόρριψή του.

Αυτό μας βοηθά να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για το περιβάλλον, όσον αφορά στην επιλογή πρώτων υλών, την καθοδήγηση για ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων και τη βελτίωση όλης της αλυσίδας ζωής των προϊόντων ως προς το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Στην SCA έχουμε δεσμευθεί ως προς τρεις βασικούς περιβαλλοντικούς στόχους σχετικά με:
• Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: ο στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα ορυκτά καύσιμα και από το καταναλισκόμενο ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση κατά 20%, μέχρι το 2020.
• Χρήση του νερού: το χρησιμοποιημένο νερό «ανακυκλώνεται» σε ποιότητα φρέσκου και ξαναχρησιμοποιείται στην παραγωγή στα εργοστάσια χαρτικών.
• Προμήθεια πρώτων υλών: η χρησιμοποιούμενη ξυλεία και χαρτοπολτός προμηθεύονται μόνο από ελεγχόμενες πηγές.

Για εμάς στη Libero, που έχουμε ως αντικείμενο τη φροντίδα των μωρών, η ευθύνη για το περιβάλλον είναι μοναδική επιλογή. Έτσι, από τις αρχές ήδη της δεκαετίας του ‘90 ξεκινήσαμε να αναλύουμε τον κύκλο ζωής των προϊόντων και να εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα στις γραμμές παραγωγής μας.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν:
• Το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν οι ανοιχτές πάνες Libero έχει μειωθεί κατά 26% από το 1998 έως το 2009.
• Το αποτύπωμα του άνθρακα έχει μειωθεί για τις ανοιχτές πάνες κατά 12% και για τις πάνες βρακάκι κατά 8%, από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009.
• Το μέσο βάρος της ανοιχτής πάνας έχει μειωθεί κατά 33% τα τελευταία 20 χρόνια, που σημαίνει λιγότερη ρύπανση για το περιβάλλον και αποτελεσματικότερη μεταφορά.
• Το Σκανδιναβικό οικολογικό σήμα «Κύκνος», που χρησιμοποιείται στα μικρά μεγέθη των πανών μας και βρίσκεται σε διαδικασία να  τοποθετηθεί και σε άλλους κωδικούς, σημαίνει ότι οι πάνες  Libero καλύπτουν τα σκληρά οικολογικά κριτήρια για τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής καθώς και τη λειτουργικότητα και ποιότητα των προϊόντων.
•  Όλα τα εργοστάσια προϊόντων προσωπικής υγιεινής έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για το περιβάλλον με ISO 14001 ή ετοιμάζονται ήδη για την πιστοποίηση αυτή.

Στην SCA, νοιαζόμαστε για τη ζωή και δουλεύουμε με πάθος για αυτή, βρίσκοντας τρόπους να τη βελτιώσουμε. Σεβόμαστε τους καταναλωτές, προσπαθώντας πάντα να ικανοποιούμε τις ανάγκες τους, θέτοντας υψηλούς στόχους. Οι πάνες Libero, ανανεώνονται συνεχώς ώστε να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, διατηρώντας πάντα υψηλή την ποιότητα, χαρακτηριστικό που τις έφερε ψηλά στην προτίμηση των μαμάδων. Ας μην ξεχνάμε ότι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος είναι η διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας!

SCA Hygiene Products: Libero, www.liberoclub.gr
Key Contacts: Τμήμα Marketing SCA
Info: SCA Hygiene Products ΑΕ, Αδριανού 1, Ν. Ιωνία, 14234, Αθήνα, Τηλ: 2102705700, Φαξ: 2102705758, www.sca.com.

Διαβάστε ακόμη:
Εδώ δεν γίνονται εκπτώσεις!
Βρεφικά και παιδικά προϊόντα
Proderm
Μωρομάντηλα Babycare
Adelco Kids
Septona