Η ΕΨΑ, η πρότυπη μονάδα εμφιάλωσης στην Αγριά Βόλου, είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση. Η πορεία των 86 ετών έντονης παρουσίας της -κυρίως στη Μαγνησία- «έδεσε» το προϊόν με την περιοχή.

Όλα άρχισαν το 1924. Την ιδέα για τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας εμφιάλωσης στην Αγριά, παράλληλα με τα ψυγεία, είχαν οι τότε ιδιοκτήτες Αδελφοί Κοσμαδόπουλοι. Ύστερα από πρόσκλησή τους, ένας Γερμανός μηχανικός (ο δεύτερος Otto που ήρθε στην Ελλάδα!) εγκαθίσταται στον Βόλο και δημιουργεί τη διάσημη συνταγή της λεμονάδας που μέχρι σήμερα παραμένει μυστική. Η παραγωγή αρχίζει. Με τη λειτουργία του εργοστασίου η ΕΨΑ παρέχει ρεύμα και σε όλη τη γύρω περιοχή.

Το 1936 ιδιοκτήτης της ΕΨΑ γίνεται η Εθνική Τράπεζα. Η εταιρεία επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις και μηχανήματα. Η γυάλινη φιάλη με την μπίλια αντικαθίσταται από τη φιάλη με μηχανικό πώμα. Έναν χρόνο αργότερα, η λεμονάδα ΕΨΑ κερδίζει το «Χρυσούν Βραβείο Ποιότητας» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το 1940 ο Αριστείδης Αλεξανδρίδης, ένας απλός τραπεζικός υπάλληλος, δέχεται συγχαρητήρια: Η πρωτότυπη φιάλη που έχει σχεδιάσει από μεράκι για τη λεμονάδα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Μοντέρνα για την εποχή φόρμα, έντονος χαρακτήρας και ένας ανάγλυφος ρόμβος που δηλώνει ότι το προϊόν έχει βραβευτεί. Μια σημαντική καινοτομία το νέο πώμα crown που καταργεί για πάντα το μηχανικό πώμα.

Το 1969, 45 χρόνια μετά την ίδρυση της ΕΨΑ, η Εθνική Τράπεζα αποδέχεται την πρόταση των αδελφών Μοσκαχλαΐδη και Νίκου Τσαούτου, κι έτσι η ΕΨΑ έρχεται στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών της. Οι νέες επενδύσεις που γίνονται αυξάνουν την παραγωγή στις 20.000 φιάλες την ώρα.

Η ΕΨΑ άλλαξε στην Ελλάδα τον τρόπο που σερβίρεται το αναψυκτικό. Ενώ παλιότερα η πορτοκαλάδα σερβιριζόταν στο ποτήρι, σήμερα το ποτήρι είναι άδειο και συνοδεύεται από το μισάνοιχτο μπουκάλι της ΕΨΑ.

Με τη διεύρυνση της επικοινωνίας πανελλαδικά και την τοποθέτηση στα σούπερ μάρκετ Α-Β Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, ενισχύθηκε η εικόνα του «ανώτερου» ποιοτικά προϊόντος και δημιουργήθηκε η βάση για την εξάπλωση εκτός Θεσσαλίας.

Σήμερα, η ΕΨΑ εξαντλείται από τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και υπάρχει σε αρκετά σημεία πώλησης υψηλού πρεστίζ. Δημιουργούνται συνεχώς νέα σημεία πώλησης και έπεται συνέχεια. Τα προϊόντα μας είναι διαφορετικά! Αυτό που κάνει την ΕΨΑ να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει κάνει την παράδοση να μοιάζει σύγχρονη και μοντέρνα.

Πέρυσι, άλλαξε ριζικά η συσκευασία στο ΡΕΤ κάνοντας για ακόμα μια φορά πρωτοτυπία στην αγορά (όπως με τη βυσσινάδα το 2003). Νέο ΡΕΤ μπουκάλι με θερμοσυρρικνούμενη ετικέτα με ένα καταπληκτικό εικαστικό-έργο τέχνης. Λεμονανθοί, άνθη πορτοκαλιάς και κίνηση στροβιλίζονται γύρω από το κλασικό μπουκάλι της ΕΨΑ κάνοντας το παραδοσιακό μοντέρνο και ακόμα πιο απολαυστικό. Φυσικά, το περιεχόμενο έχει πάντα τη σταθερή γεύση και υψηλή ποιότητα που το όνομα ΕΨΑ εγγυάται.

Το, δε, νέο μας Πράσινο Τσάι με Ρόδι δίνει μια τελείως διαφορετική εικαστική εικόνα πέρα από τα συνηθισμένα, κάνοντας την ίδια τη συσκευασία συλλεκτική… Εμείς την καταλαβαίνουμε την επιτυχία της συσκευασίας από τις πρώτες πωλήσεις, όταν βλέπουμε το δίλημμα του καταναλωτή στο να πετάξει ή να κρατήσει το μπουκάλι! Πέρυσι, κυκλοφορήσαμε ακόμα μια νέα πανέμορφη και πρακτική συσκευασία ΡΕΤ 330 ml, ιδανική για να συνοδεύει κάθε μας στιγμή, μικρή ή μεγάλη.

ΕΨΑ
Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
Βάρος:
330 ml
Συσκευασία: PET

Key Contact: Παναγιώτης Μίλης, Διευθυντής Marketing

Info: ΕΨΑ ΑΕ, Αγριά, 37300 Βόλος – Μαγνησία, Τηλ: 24280 91901, Fax: 24280 91900, info@epsa.gr

Διαβάστε επίσης: