Άνω των €4,50 ανά τεμάχιο εκτιμά ότι θα στοιχίζει το τυλιχτό σουβλάκι (γνωστό τοπικά και ως «σάντουιτς») στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές στο επόμενο χρονικό διάστημα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Καρασαββίδης.

Ο κ. Καρασαββίδης τόνισε στο FOODReporter ότι τα μέλη της Ένωσης σε παρόντα χρόνο διατηρούν την τιμή στο τυλιχτό έδεσμα κατά μέσο όρο στα €3,30. Ωστόσο, στέκεται στις διαδοχικές αλλαγές σε ταμειακές μηχανές, μηχανήματα POS και live διασύνδεση με την ΑΑΔΕ, που έχουν κοστίσει χρόνο και χρήμα στους επιχειρηματίες, στην ανάγκη να υπάρχει άτομο – διαχειριστής προσωπικού ακόμη και σε ψητοπωλεία κάτω των δέκα εργαζομένων (κάτι που επίσης κοστίζει), αλλά και στην εφαρμογή της κάρτας εργασίας.

Όπως άλλωστε, τόνισε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπωλών και Παρασκευαστών Σουβλακιών εν Αθήναις, Νίκος Αγγελοσούλης, το νέο σύστημα αποκλείει το ενδεχόμενο επταήμερης εργασίας ακόμη και για εργαζόμενο που θα το ζητήσει ο ίδιος και θα οδηγήσει σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία να κλείνουν για μία ημέρα κάθε εβδομάδα, επειδή η επταήμερη λειτουργία, βάσει των νέων κανόνων της Εργάνης, απαιτεί νέες προσλήψεις μεταξύ τριών και επτά επιπλέον εργαζόμενων, σε έναν κλάδο που ήδη υποφέρει από ελλείψεις προσωπικού.

Επιχειρηματίες της Αττικής δήλωσαν στο FOODReporter ότι το τυλιχτό σουβλάκι ενδέχεται ακόμη και να ξεπεράσει τα €5,00 σε καταστήματα αλυσίδων ή επταήμερης λειτουργίας, με ενοίκια άνω των €2.500 το μήνα. Ωστόσο, οι αλλαγές σε τιμοκαταλόγους αναμένονται μετά την οριστική εφαρμογή της κάρτας εργασίας, δηλαδή από 1η Μαρτίου 2025.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter