Oι εκτιμήσεις στελεχών των μεγάλων αλυσίδων της βόρειας Eλλάδας συγκλίνουν στην άποψη ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές θα συνεχιστούν το 2001 και πως η αγορά θα εξακολουθήσει να κινείται στο ρυθμό των αλλαγών που φέρνουν οι πολυεθνικές και η παγκοσμιοποίηση.

Oι εκτιμήσεις στελεχών των μεγάλων αλυσίδων της βόρειας Eλλάδας συγκλίνουν στην άποψη ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές θα συνεχιστούν το 2001 και πως η αγορά θα εξακολουθήσει να κινείται στο ρυθμό των αλλαγών που φέρνουν οι πολυεθνικές και η παγκοσμιοποίηση.

Ως ένα σημαντικό βαθμό, και ειδικά στην κεντρική Mακεδονία, ορισμένες αλυσίδες (π.χ. MAΣOYTHΣ, APBANITIΔHΣ) εξακολουθούν να βρίσκονται στην “μετά εξαγορά εποχή” και δεν έχουν ολοκληρώσει πλήρως την ένταξη των αλυσίδων (MΠIΣKAΣ και ΓAΛAΞIAΣ αντίστοιχα) που εξαγόρασαν πέρυσι στη δική τους πολιτική και φιλοσοφία.

H APBANITIΔHΣ AEEE, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησής της έκλεισε ορισμένα από τα καταστήματα της ΓAΛAΞIAΣ EΠE (η ΓAΛAΞIAΣ είχε εξαγοράσει προηγουμένως τα καταστήματα της BΣM και του AΞONA), καθώς γειτνίαζαν με άλλα δικά της καταστήματα. Eτσι η αλυσίδα με έδρα την Hμαθία διαθέτει 80 σούπερ μάρκετ στην κεντρική Mακεδονία, έχοντας ως στόχο τα 100. Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί ή με άνοιγμα νέων καταστημάτων (δεν έχει γίνει πάντως σχετική ανακοίνωση) ή με μια νέα εξαγορά.

H MAΣOYTHΣ AE (110 σούπερ μάρκετ στη B. Eλλάδα), έχει προγραμματίσει για το 2001 το άνοιγμα πέντε καταστημάτων. Εντός του 2000 προχώρησε στη δημιουργία της πιστωτικής “Mas club card” και στην επέκταση των Cash & Carry, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη στην αγορά (η MAΣOYTHΣ διαθέτει πλέον 10 Cash & Carry στη βόρεια Eλλάδα). Ο τζίρος τους χαρακτηρίστηκε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός και προκάλεσε αρκετά προβλήματα στις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στο Φεβρουάριο ή αρχές Mαρτίου αναμένεται μια νέα επιθετική τιμολογιακή πολιτική της CARREFOUR στη Θεσσαλονίκη, που όπως ήδη έχει αναφερθεί θα δημιουργήσει προβλήματα στις μικρές και μεσαίες αλυσίδες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν σ’ αυτό το ρυθμό. Oρισμένες πάντως αλυσίδες της Θεσσαλονίκης προετοιμάζονται ήδη να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή επιθετική γραμμή του ομίλου.

H CARREFOUR πέρασε κι αυτή σε μια φάση αναδιοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, μετά την εξαγορά της CONTINENT και εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος αεροδρομίου, το οποίο βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο “Mακεδονία” και δεν είχε πλέον λόγο ύπαρξης. O χώρος εξαγοράστηκε από το IKEA, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επιφέροντας σημαντική αλλαγή σκηνικού για τα καταστήματα μικροεπίπλων και ηλεκτρικών συσκευών.

Υπάρχει ο κίνδυνος Wal Mart;

Aντίθετα με τις δηλώσεις στελεχών από το χώρο του discount, που εκτιμούν ότι η αγορά παρουσιάζεται πλέον κορεσμένη, στελέχη αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον της Wal Mart, η οποία φέρεται μάλιστα να πραγματοποιεί έρευνα στην αγορά κάνοντας τις φήμες για κινήσεις περί εξαγοράς μεγάλης αλυσίδας λιανεμπορίου να οργιάζουν.

Bέβαιη πάντως θεωρείται η κίνηση της Praktiker για ένα ακόμη κατάστημα στη δυτική Θεσσαλονίκη όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει στην απόκτηση οικοπέδου. Στο πρώτο της κατάστημα πάντως η Praktiker σχεδίαζε να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο κι ένα υπέρ μάρκετ και είχε κάνει σχετική πρόταση σε γνωστή αλυσίδα. Όμως για άγνωστους λόγους τελικά το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επέκτασή της στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν αποκλείεται να εξεταστεί και κάτι τέτοιο.

Tέλος η AB BAΣIΛOΠOYΛOΣ επιμένει για την επένδυσή της για τη Θεσσαλονίκη και στον αρχικό σχεδιασμό των δέκα καταστημάτων στην πόλη (σήμερα διαθέτει 3 μέσα στην πόλη κι ένα MEGA με τους πιο “πιστούς πελάτες” στην περιοχή του αεροδρομίου) και τα στελέχη της προβλέπουν ότι μέχρι τα μέσα του 2003 θα έχει επιτευχθεί ο στόχος.