Η Χιώτισσα είναι μια περιορισμένης έκδοσης εμφιάλωση από την αποσταγματοποιία Σούμα Χίου, φτιαγμένη από αποξηραμένα σύκα της σοδειάς 2022, τιμώντας τα 200 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου (1822-2022).

Παράχθηκαν μόλις 200 φιάλες, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας. Ακολουθώντας μια παραδοσιακή τεχνική απόσταξης, η “Χιώτισσα” διαθέτει έντονο αρωματικό προφίλ, πλούσια γεύση και δυνατότητα παλαίωσης.

Αφιερωμένη στις γυναίκες και τα παιδιά που υπέφεραν μετά τη Σφαγή, συνδέει την ιστορία με τη σύγχρονη κοινωνική δράση. Μέρος των εσόδων διατίθεται στη ΜΚΟ A21, που μάχεται κατά της εμπορίας ανθρώπων. Η ετικέτα φέρει το έργο του Ευγένιου Ντελακρουά “Η Σφαγή της Χίου”, που συνέβαλε στην ενίσχυση του αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter