Την επέκταση των εγκαταστάσεών της στο Μίσιγκαν δρομολογεί η SnackCraft, η αμερικανική θυγατρική εταιρεία της ελληνικής Unismack, εξασφαλίζοντας οικονομική υποστήριξη στα σχέδιά της από τον πολιτειακό φορέα MEDC. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το εργοστάσιό της στην πόλη Κέντγουντ κατά 17.280 τ.μ., στα οποία θα περιλαμβάνονται επιπρόσθετοι αποθηκευτικοί χώροι και 16 αποβάθρες φόρτωσης, που αναμένεται να βοηθήσουν την εταιρεία να περιορίσει τις ανάγκες της για αποθήκευση σε εγκαταστάσεις τρίτων, καθώς και τα μεταφορικά της κόστη. Μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης, οι εγκαταστάσεις της SnackCraft θα εκτείνονται σε σχεδόν 29.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων μεταποίησης, αποθήκευσης και διανομής. Η μονάδα θα διαθέτει συνολικά 11 γραμμές παραγωγής πλήρους λειτουργίας και η επέκτασή της θα δημιουργήσει 37 νέες θέσεις εργασίας.

Επένδυση 30 εκατ. δολαρίων
Το ύψος της επένδυσης της SnackCraft για την επέκταση του εργοστασίου της αναμένεται να προσεγγίσει τα 30 εκατ. δολάρια, ενώ η MEDC θα επιχορηγήσει την εταιρεία με το ποσό των 400.000 δολαρίων για την υλοποίηση της επένδυσης, και επιπλέον η πόλη του Κέντγουντ έχει προσφέρει στην εταιρεία μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 50%, προκειμένου να διευκολύνει την επένδυση.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την MEDC, η SnackCraft ήταν ανάμεσα στην επέκταση των εγκαταστάσεών της στο Μίσιγκαν ή στη δημιουργία νέας μονάδας στη Νέα Υόρκη, όμως εν τέλει επέλεξε το Μίσιγκαν λόγω της ήδη υπάρχουσας ισχυρής πελατειακής της βάσης στην πολιτεία και του «ισχυρού» εργατικού δυναμικού σε αυτήν, παρά την αυξανόμενη ζήτηση που δέχεται για προϊόντα της από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. «Η επέκταση επιδεικνύει τη δέσμευσή μας στην περιοχή και επιτρέπει τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης τόσο για τους υπάρχοντες πελάτες όσο και για νέες ευκαιρίες πελατών, και ταυτόχρονα διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη πλατφόρμα μεταποίησης τροφίμων της SnackCraft», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής θυγατρικής της Unismack, Joseph F. Riley.

Τα εγκαίνια του εργοστασίου σνακ της SnackCraft, συνολικής επιφάνειας 12.000 τ.μ., πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2023 και εκεί παράγονται φουρνιστά κράκερ, τορτίγια τσιπς, σνακ τύπου extrusion και πέλετ, καθώς και μία σειρά από άλλα καινοτόμα προϊόντα, όλα χωρίς αλλεργιογόνα, ενώ στη μονάδα περιλαμβάνεται ένα Κέντρο Καινοτομίας, ως κομμάτι του τμήματος R&D, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η SnackCraft είχε λάβει επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή του εργοστασίου της από την MEDC.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter