Μέσα στο Μάρτιο του 2025 αναμένεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά η νέα εργοστασιακή μονάδα ιδιοκτησίας του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Μαγούλα Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, Λάμπρος Παπακοσμάς, στο περιθώριο της ετήσιας δημοσιογραφικής ενημέρωσης που διοργάνωσε η Ένωση Supermarket Ελλάδος (ΕΣΕ). Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο της Μαγούλας ολοκληρώνονται οι τελευταίες εργασίες εντός του διμήνου ώστε να μετεγκατασταθεί εκεί η μονάδα παραγωγής έτοιμων γευμάτων, η οποία, επιχειρησιακά και ενδοομιλικά, θα αφορά τη δραστηριότητα της Αύρα Παραγωγή Γευμάτων Μον. ΑΕ, με έδρα την Τανάγρα Βοιωτίας.

Αναφορικά με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που πέρασαν στην ιδιοκτησία του Ομίλου Σκλαβενίτη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου στεγαζόταν παλαιότερα το εργοστάσιο της Πίτσος, ο κ. Παπακοσμάς αφοπλιστικά δήλωσε ότι «ο Όμιλος δεν έχει αποφασίσει ακόμη την ακριβή δραστηριότητα στο σημείο». Ωστόσο, για τη διαχείριση και εκμετάλλευση του χώρου, έχει συσταθεί η θυγατρική του Ομίλου, Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μον. ΑΕ, ήδη από το Μάρτιο του 2024. Στο χώρο θα ξεκινήσουν αποξηλώσεις και καθαρισμοί με τις αρχές του νέου έτους. Ο Όμιλος Σκλαβενίτη, ωστόσο, έχει στοχοθετήσει το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2026 για την ολοκλήρωση και παράδοση του project προς παραγωγική λειτουργία.

Η… σιωπηλή εξαγορά της «Μανδράλ Ακίνητα Αποθηκεύσεων»
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της μητρικής εταιρείας της Baker Master, Γλάρος ΑΒΕΕ, τον Ιούλιο του 2024 προχώρησε σε εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «Μανδράλ Ακίνητα Αποθηκεύσεων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», που θα δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή έτοιμων γευμάτων. Η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 από την Ten Brinke Greece, με κύριο αντικείμενο την απόκτηση και διαχείριση ακινήτων και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία, που πέρυσι είχε μηδενικό τζίρο, έχει μετονομαστεί από τον περασμένο Ιούλιο σε «Αύρα Παραγωγή Γευμάτων Ανώνυμη Εταιρεία» και το βασικό της αντικείμενο είναι πλέον η παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία προϊόντων διατροφής, καθώς και κάθε άλλη εργασία επ’ αυτών. Του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας προΐστανται η Μαρία Σκλαβενίτου ως πρόεδρος και ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ ως μέλη συμμετέχουν οι Βασιλική Σκλαβενίτου, Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος, Μιχάλης Καστρινάκης και Αθανασία Ντούμα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter