Ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους εργοδότες επιλογής στη λιανική βρίσκονται μεγάλες αλυσίδες του ελληνικού οργανωμένου λιανεμπορίου, με την αλυσίδα Σκλαβενίτης να κατέχει την «πρωτιά», σύμφωνα με την κλαδική έρευνα «Οι 10 πιο ελκυστικές εταιρείες στην Ελλάδα» που διεξήγαγε το τμήμα Employer Branding Solutions του kariera.gr. Σημειώνεται ότι στη δεύτερη θέση της εν λόγω κατάταξης ακολούθησε η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος και στην τρίτη θέση η Lidl Ελλάς. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην κορυφαία δεκάδα βρέθηκε και η αλυσίδα Διαμαντής Mασούτης AE, στην όγδοη θέση.

Αναφορικά, το kariera.gr παρουσίασε τα ευρήματα που προέκυψαν μέσα από μελέτη του τμήματος Employer Branding Solutions και αναδεικνύει τους εργοδότες επιλογής όπως αυτοί επιλέχθηκαν από τους υποψήφιους και επαγγελματίες του κλάδου στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, 1805 επαγγελματίες και πιθανοί υποψήφιοι του κλάδου της λιανικής έριξαν «φως» στο τι είναι αυτό που πραγματικά κάνει ελκυστικό έναν εργοδότη και κατηγοριοποιούν τις 86 εταιρείες σύμφωνα με οκτώ διαφορετικά κριτήρια:

  • Εργασιακό Περιβάλλον
  • Ευκαιρίες Εξέλιξης & Ανάπτυξης
  • Κοινωνική Ευθύνη
  • Μισθοί/Παροχές
  • Εργασιακή Ασφάλεια
  • Ακεραιότητα Οράματος & Αξιών
  • Ισορροπία Επαγγελματικής και Προσωπικής ζωής
  • Εξωστρέφεια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το 69,7% των εργαζομένων θα παραιτούνταν λόγω μη ικανοποιητικού εργασιακού περιβάλλοντος
Όσον αφορά στην πλευρά των εργαζομένων, το 69,7% των ερωτηθέντων θα παραιτούνταν λόγω μη ικανοποιητικού εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ το 95,7% δήλωσε ότι ακόμη και αν δεν αναζητούσε μια νέα θέση εργασίας, θα εξέταζε μια πρόταση από μια εταιρεία με καλή φήμη. Επίσης, το 73,6% των ερωτηθέντων εργαζομένων αναζητά πληροφορίες για την εταιρεία από άτομα που την γνωρίζουν ως εργοδότη.

Μόνο το 15,1% των εταιρειών του κλάδου αναλύει τα προγράμματα για νέους αποφοίτους
Στον αντίποδα, το 34,9% των εταιρειών του λιανεμπορίου αναλύει τις παροχές στους εργαζομένους τους, ενώ επίσης, το 13,9% αναλύει πώς θα γίνει η πρόσληψη (Hiring Process) στο career site τους.

Επιπλέον, στην έρευνα αναφέρεται ότι το 15,1% των εταιρειών του κλάδου αναλύει τα προγράμματα για νέους αποφοίτους, αλλά και την πρακτική άσκηση (internship) που προσφέρει.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter