Αυξάνει το πάτημά της στο οργανωμένο λιανεμπόριο της Ρόδου η Σκλαβενίτης. Όπως επιβεβαίωσε το FOODReporter, η αλυσίδα ήρθε σε συμφωνία για εξαγορά δύο εκ των τριών καταστημάτων Super Market Φλεβάρης, στις περιοχές Κάλαθου και Κολυμπίων. Το κατάστημα στην Κάλαθο αποτελούσε τη «ναυαρχίδα» σε τζίρο και στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, ο οποίος περνά επίσης στα χέρια της Σκλαβενίτης. Το τρίτο κατάστημα της αλυσίδας, στον Αρχάγγελο Ρόδου που άνοιξε πιο πρόσφατα από όλα -το βλέπετε στη φωτογραφία- συμφωνήθηκε να μείνει εκτός συμφωνίας εξαγοράς και να κλείσει οριστικά. Νωρίτερα είχε κλείσει και το κατάστημα της Αφάντου. Και τα τρία υπάρχοντα καταστήματα συμφωνήθηκε να μείνουν ανοικτά ως Super Market Φλεβάρης έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. Στα δύο εναπομείναντα θα ακολουθήσουν εργασίες ανακαίνισης και -εσωτερικής και εξωτερικής- μετατροπής τους σε Σκλαβενίτης.

Παραμένει το προσωπικό
Εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν ότι από τη διοίκηση της Κληρονόμοι Χρύσανθου Φλεβάρη και Σία ΟΕ, διαχειρίστριας εταιρείας των Super Market Φλεβάρης, τους ανακοινώθηκε ότι η Σκλαβενίτης δεσμεύτηκε να διατηρήσει τις θέσεις προσωπικού. Η αλυσίδα της Ρόδου ανέφερε σε ανακοίνωσή της στα social media, μεταξύ άλλων: «Με βαθιά συγκίνηση και με υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι μετά από μακρά πορεία γεμάτη αγάπη και υποστήριξή σας, το σούπερ μάρκετ μας θα κλείσει τις πόρτες του. Δεν μπορούμε παρά να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για κάθε στιγμή που μας προσφέρατε την ευκαιρία να εξυπηρετήσουμε και να είμαστε μέρος της κοινότητάς σας. Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια ήταν η κινητήρια δύναμή μας και η πηγή έμπνευσής μας. Το κλείσιμο αυτό δεν σημαίνει το τέλος της σχέσης μας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας».

Μετά το θάνατο του Χρύσανθου Φλεβάρη το 2006, τα Super Market Φλεβάρης είχαν ενταχθεί στον Όμιλο αγορών Coop. Το 2011 μετακινήθηκαν στο Σύμμετρον Group. Με την προσθήκη των δύο καταστημάτων της Φλεβάρης, πλέον η Σκλαβενίτης διαθέτει έξι καταστήματα στο νησί (είχε ήδη τέσσερα, σε Ιαλυσό, Σγουρού, δύο στην πόλη της Ρόδου), ξεπερνώντας τα πέντε καταστήματα My market (υπάρχει και ένα Metro Cash & Carry) και μένοντας πίσω μόνο από τα επτά Bazaar (ένα Cash & Carry και έξι τύπου discount). Από τρία εταιρικά σούπερ μάρκετ μοιράζονται στο νησί οι ΑΒ Βασιλόπουλος και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter