Μια στρατηγική ισχυρής ανταπόκρισης στα ESG κριτήρια, που θα αξιοποιεί και τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που έχει εντοπίσει η Diageo σε όλες τις αγορές του κόσμου, περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό σχέδιο της εταιρείας. Το σχέδιο έχει ορίζοντα το 2030, σύμφωνα με όσα είπε η Σοράγια Μπέντσιχ, πρόεδρος της Diageo για την Ευρώπη, στο Shoptalk Europe 2023, το οποίο διεξάγεται στη Βαρκελώνη από τις 9 μέχρι και τις 11 Μαΐου.

Όπως ανέφερε η κυρία Μπέντσιχ, η Diageo προσαρμόζει επιμέρους τη στρατηγική της για κάθε αγορά στην οποία βρίσκεται, τόσο σε ηπειρωτικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το Τμήμα Δεδομένων και Ανάλυσης Δεδομένων Καταναλωτών (Consumer Data and Analytics) της εταιρείας έχει εντοπίσει τρεις ευκαιρίες που αναδύονται σε όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου, στην αμερικανική, την ασιατική ήπειρο και την Ευρώπη.

Η θέληση των καταναλωτών να «πίνουν καλύτερα, αλλά όχι περισσότερο»
Οι καταναλωτές φέρονται να θέλουν πλέον να «πίνουν καλύτερα αλλά όχι περισσότερη ποσότητα», όπως δήλωσε η πρόεδρος της Diageo για την Ευρώπη. Η συγκεκριμένη τάση δημιουργεί το σημαντικό momentum για το premiumization που έχει αποφασίσει να επιχειρήσει η Diageo. Οι καταναλωτές πλέον δίνουν προτεραιότητα στις «στιγμές και τις περιστάσεις που έχουν αξία για αυτούς». Για αυτές τις στιγμές, επικρατεί έντονη επιθυμία για το «ιδιαίτερο» και το «ξεχωριστό» (specialness), όπως εξήγησε, όλο και περισσότερο οι καταναλωτές αναζητούν την ευκαιρία να επενδύσουν στις περιστάσεις αυτές. Το ζητούμενο είναι το «ιδιαίτερο» της εμπειρίας και τα προϊόντα που καταναλώνουν πρέπει αντίστοιχα να το υπηρετούν.

Οι λιανέμποροι βασικοί συνεργάτες στο premiumization
Η επικεφαλής της Diageo Ευρώπης τόνισε ότι οι λιανέμποροι αναδεικνύονται ως οι βασικοί συνεργάτες, ώστε να προσφέρουν οι εταιρείες τροφίμων και ποτών, αλλά και των ταχέως διακινούμενων αγαθών (FMCGs) γενικότερα, το premiumization της εμπειρίας που αναζητούν οι καταναλωτές. Η Σοράγια Μπέντσιχ ανέφερε πως ήδη η Diageo «τρέχει» συνεργασίες προς το σκοπό αυτό, τόσο με την Tesco, όσο και με την Carrefour σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένονται και νέες αντίστοιχες συνεργασίες. «Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα να συνεργαστούμε ώστε να ξεκλειδώσουμε την ισχύ και την αξία των δεδομένων», ανέφερε ακόμη. Αντιστοίχως, ζωτικής σημασίας είναι η συνεργασία με τους retailers και ως προς το «στοίχημα» της καινοτομίας. «Όταν καινοτομείς, οι συνεργασίες είναι ζωτικής σημασίας: Πρέπει να συνδημιουργούμε!», ανέφερε η κυρία Μπέντσιχ, εξηγώντας επιπροσθέτως ότι δεν έχει νόημα ένας προμηθευτής να παράγει ένα καινοτόμο προϊόν και αυτό να μην πωλείται ανάλογα. Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι «είναι αδιανόητο τα στοιχήματα της καινοτομίας αλλά και της βιωσιμότητας να γίνονται σε βάρος της τιμής ή της γεύσης του τελικού προϊόντος».

Βιωσιμότητα: Νέο πεδίο συνεργασίας, επένδυση 1 δισ. δολαρίων
Ακόμη ένα «συναρπαστικό πεδίο», όπου οι λιανέμποροι έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τη βιομηχανία των προμηθευτών και με όλα τα μέρη της αλυσίδας παραγωγής, παράγοντας προστιθέμενη αξία για τον καταναλωτή, είναι η βιωσιμότητα, σύμφωνα με την επικεφαλής της Diageo Ευρώπης. Όπως είπε, τόσο η βιομηχανία, όσο και το οργανωμένο λιανεμπόριο έχουν μεγάλες δεσμεύσεις, αλλά και φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας και μόνον μέσα από συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν.

Ακόμη, ανέφερε ότι η Diageo επενδύει περίπου 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, προκειμένου να πετύχει τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει «εις εαυτόν» ως δέσμευση, μεταξύ άλλων, για ανακυκλώσιμες και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, για νέες τεχνολογίες συσκευασίας, για διαδικασίες logistics… «Φτιάχνουμε το αεροπλάνο, ενόσω είμαστε σε πτήση», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ταχύτατης προσαρμογής στα ζητούμενα βιωσιμότητας και αειφορίας που αλλάζουν διαρκώς.

Κοινωνικός αντίκτυπος και συμπερίληψη
Η Diageo έχει στόχο να γίνει ηγέτιδα στον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, που θα έχουν η παραγωγική διαδικασία και οι δράσεις σε θέματα συμπερίληψης στην εργασία: Το 60% των εργαζομένων στην εταιρεία είναι γυναίκες, το 37% των ανώτερων διοικητικών στελεχών είναι γυναίκες, ενώ το 48% των εργαζομένων είναι διαφορετικής εθνικής προέλευσης συγκριτικά με τη χώρα εργασίας τους.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter