Τα βραβεία που θεσμοθετήθηκαν πριν δύο χρόνια από τη Boussias έδωσαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία σε σημαντικές πρωτοβουλίες shopper marketing να διακριθούν και να γίνουν ευρύτερα γνωστές στο σύνολο της αγοράς. Στην κορυφή των Shopper Marketing Awards 2022 βρέθηκαν οι ΑΒ Βασιλόπουλος και Sales Promotion Center. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Mέσω των βραβείων αποτυπώθηκε η εξέλιξη του shopper marketing και των εφαρμογών του στην ελληνική αγορά, εν μέσω πανδημίας, αλλά και η ουσιαστική συμβολή του στην ενίσχυση της αξίας του φυσικού καταστήματος και της αγοραστικής εμπειρίας του πελάτη. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, των brands και των παρόχων υπηρεσιών προώθησης πωλήσεων και μάρκετινγκ. Το έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ανέλαβαν 15 εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, που συνέθεσαν την κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, Πρόεδρο του ΙΕΛΚΑ.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τις μεγάλες διακρίσεις των Shopper Marketing Awards 2022 απέσπασαν η ΑΒ Βασιλόπουλος ως Retailer of The Year και η Sales Promotion Center ως Agency of the Year. Τα έργα που έδωσαν στη Sales Promotion Center την κορυφαία διάκριση είναι: «Aperol Spirtz on trade & off trade shopper activities», «Palmolive Relaunch CSR Campaign», «Philadelphia-Shoppers’ Inspire Theatralization Event», «Jacobs Phygital Promoter», «Jacobs Phygital Promotion», «L’ OR Shop in Shop», «Famous Grouse Shopper Activation» και «Amita Free Shopper Activation».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος βρέθηκε στην κορυφή του διαγωνισμού χάρη στις πρωτοβουλίες που αφορούν τo πρόγραμμα επιβράβευσης AB Plus και το νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος, στο ιστορικό κτήριο Ηλύσια στη Θεσσαλονίκη.

PLATINUM ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα έργα που κατέκτησαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις ενότητες που διαγωνίστηκαν και απέσπασαν Platinum διάκριση είναι τα εξής: «Aperol Spirtz on trade & off trade shopper activities», της Sales Promotion Center, στην ενότητα Consumer Goods Display & Promo, «Concept Store-Η πρώτη phygital εμπειρία ασφάλισης στην Ελλάδα», της insurancemarket.gr, στην ενότητα Marketing-Ready Commercial Spaces και «AB Plus: Ένας κόσμος γεμάτος προνόμια για όλους και τον καθένα ξεχωριστά», της ΑΒ Βασιλόπουλος, στην ενότητα Special Practices.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
Μεταξύ των νικητών του διαγωνισμού είναι η Metro ΑΕΒΕ, που διακρίθηκε για το ανανεωμένο My market Κηφισιάς, την My Instagram Campaign και την πρωτοβουλία «Eshop My market: Δίπλα στους πολίτες κατά τη διάρκεια των Lockdowns», η Intersport Athletics SA, που διακρίθηκε για το flagship κατάστημα Intersport στο κέντρο της Αθήνας και η Nestlé Hellas, με την ενέργεια «Κάνε το καλοκαίρι σου να μετράει. Nescafe Frappe».

Επίσης, η Sarantis SA διακρίθηκε για την καμπάνια «Bio-Oil OnLine Shopper Marketing: Αξιοποιώντας το μέλλον των Retail-Media Συνεργασιών», που υλοποίησε με τη συνεργασία της Project Agora Retail Media Network, καθώς και για το «Sanitas Claus» και η Γρηγόρης ΑΒΕΕ για την programmatic καμπάνια «My Big Pizza Battle», για το νέο concept store του Γρηγόρη και την πρωτοβουλία που αφορά την omnichannel εμπειρία των πελατών της.

H DEVA συνεργάστηκε με την Πέντε ΑΕ – Γαλαξίας και διακρίθηκαν για την πρωτοβουλία Content campaign «Γένους θηλυκού», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ESSITY και ήταν αφιερωμένη στην «Ημέρα της Γυναίκας 2021», καθώς και για το Galaxias Bonus.

Η Allbright Advertising απέσπασε βραβεία για το «Sanitas-Ένας κάδος, μια μοναδική σακούλα!» και το «Lay’s & Pepsi Movies In Store Project», ενώ η 3M Hellas για το «Scotch-Brite Omnichannel Brand Campaign: Η Kαθαριότητα αλλάζει τα Πάντα».

Η Διαμαντής Μασούτης διακρίθηκε για το e-shop masoutis, η Beiersdorf για το «Launch of Nivea Cellular Luminous 630 – Omnichannel Experience» και η Pharmasept για την καμπάνια «Pharmasept: αποτελεσματική προβολή άρρηκτα συνδεδεμένη με το ταξίδι του καταναλωτή».

Χορηγός επικοινωνίας των βραβείων ήταν το Euro2day.