Ο ΣΕΒΤ ανακοίνωσε την προκήρυξη του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού για τη δημιουργία οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, Ecotrophelia 2020, καλώντας τους φοιτητές να συμμετάσχουν σε αυτόν.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η υποστήριξη των Ελλήνων φοιτητών που ειδικεύονται στην επιστήμη των τροφίμων και η προαγωγή της κοινότητάς τους σε φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία. Είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα προϊόν διατροφής με διακριτά στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία χρηματικά βραβεία και δύο τιμητικά: Το χρυσό βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, το αργυρό με έπαθλο 1.000 ευρώ, το χάλκινο με έπαθλο 800 ευρώ και τα τιμητικά βραβεία Καλύτερης Παρουσίασης και Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας.

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ecotrophelia 2020, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της SIAL στo Παρίσι στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι η 20η Μαρτίου για την αποστολή τεχνικού φακέλου, η 22η Μαΐου για την αποστολή αναλυτικού τεχνικού φακέλου και η 25 Ιουνίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή της απονομής των βραβείων. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά (περισσότερες πληροφορίες, www.sevt.gr).