Την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Απευθυνόμενος στους συνέδρους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ευάγγελος Καλούσης, αφού ανέφερε ότι φέτος ο ΣΕΒΤ γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του και συγχρόνως 30 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς στη βιομηχανία τροφίμων, τονίζοντας πως είναι ταυτισμένη με τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο της χώρας αλλά και με την εμπιστοσύνη του καταναλωτή στα προϊόντα της, επεσήμανε την ικανότητά της “να προσαρμόζεται στο μοντέρνο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και τις διαρκώς εξελισσόμενες τεχνολογίες αλλά και στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για καλύτερα προϊόντα σε πιο προσιτές τιμές”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, έδωσε έμφαση στην προσήλωση του ΣΕΒΤ στην προώθηση των στόχων που έχει θέσει ως επίσημο όργανο εκπροσώπησης  των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων.  Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αντίληψη της συνυπευθυνότητας και του υπεύθυνου ρόλου φερέγγυου συνομιλητή που πρέπει να διαδραματίζει ο Σύνδεσμος απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τις ελεγκτικές αρχές. Επίσης, ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις που εκφράζει ο ΣΕΒΤ για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων, για τη διατροφή και την υγεία, την έρευνα και την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τις σχέσεις με την πολιτεία και τους φορείς ελέγχου, τα ΜΜΕ, το λιανεμπόριο και την ανταγωνιστικότητα

Αναφερόμενος ειδικότερα στο πολύ σημαντικό θέμα των αυξήσεων των τιμών, επισήμανε: «Η ελληνική βιομηχανία τυποποιημένων τροφίμων αντιμετωπίζει με μεγάλη υπευθυνότητα και ευαισθησία το θέμα των τιμών, μέσα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τόσο από τα εγχώρια όσο και από τα εισαγόμενα προϊόντα. Θέλω να τονίσω ότι κάθε φορά προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και να απορροφήσουμε το οποιοδήποτε κόστος πριν προβούμε σε ανατιμήσεις, οι οποίες γνωρίζουμε ότι μπορούν να επιφέρουν απώλεια μεριδίου αγοράς». Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ έκλεισε την ομιλία του ως εξής: «Κυρίες και κύριοι,  νομίζω ότι από όλα όσα ακούσατε είναι προφανές πως το μέγεθος και ο δυναμισμός της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων αποτελούν σημαντικό παράγοντα συνεισφοράς στην προσπάθεια για μια παγκόσμια ανταγωνιστική Ελλάδα, τη στιγμή που όλοι στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση δίνουμε μεγάλη έμφαση σε αυτή την προσπάθεια. Ας δώσουμε λοιπόν στη βιομηχανία τροφίμων την ελευθερία και την αρωγή που απαιτείται για να συνεχίσει το έργο της καινοτομίας, της επένδυσης και της ανάπτυξης».

Κατά την ομιλία του στο ανοιχτό μέρος της Γενικής Συνέλευσης ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, μεταξύ άλλων τόνισε τη σημαντική συνεισφορά τής πολλά υποσχόμενης ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων στην ελληνική οικονομία. “Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων”, επεσήμανε ο υπουργός, “είναι ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους και δυναμικούς κλάδους και ένας από τους λίγους με θετικό ισοζύγιο εξαγωγών, έναντι των εισαγωγών, ο οποίος μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές κερδίζοντας το στοίχημα της εξωστρέφειας, με όπλο την ελληνική διατροφή, μία φιλοσοφία που διαρκώς κερδίζει έδαφος”.

Την Συνέλευση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος κά.