Τον δεύτερο εθνικό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia προκήρυξε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ενημερώνοντας σχετικά την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα και τα μέλη του.

Έπειτα από την περυσινή επιτυχία της ελληνικής ομάδας, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στην παρθενική της συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο ΣΕΒΤ προσβλέπει φέτος σε ακόμη περισσότερες συμμετοχές, που θα επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του θεσμού ως φυτωρίου ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής, τρόφιμα ή ποτά, με βασικό γνώρισμα στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Απαραίτητη είναι η παρουσίαση τελικών προϊόντων, που θα τεθούν σε γευστική δοκιμή.

Ο διαγωνισμός Ecotrophelia θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα: Σε εθνικό, όπου ο κάθε εθνικός σύνδεσμος της βιομηχανίας τροφίμων θα επιβραβεύσει την καλύτερη ομάδα, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου οι εθνικοί νικητές θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων-Ποτών SIAL (Παρίσι, 21-25 Οκτωβρίου φέτος). Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί) των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα να κατατεθούν και προϊόντα που έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Τα βραβεία (Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο) θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα.

Η αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό πρέπει να σταλεί ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά μέχρι τις 4 Απριλίου. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τον πλήρη τεχνικό φάκελο γραμμένο στα αγγλικά έως τις 23 Ιουλίου 2012.