Ο ΣΕΒΤ ανακοίνωσε την προκήρυξη του 9ου ετήσιου εθνικού διαγωνισμού δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων διατροφής, Ecotrophelia 2019, ενός θεσμού που απευθύνεται σε νέους Έλληνες φοιτητές των επιστημών των τροφίμων, καλώντας τους να διακριθούν για τις δημιουργικές τους ικανότητες ως φυτώριο καινοτόμων προϊοντικών ιδεών.

O διαγωνισμός είναι ανοικτός στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, που καλούνται να δημιουργήσουν προϊόντα διατροφής με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, που θα τεθούν σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού θα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2019, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων Anuga στην Κολωνία (5-9 Οκτωβρίου 2019), διαγωνιζόμενη μεταξύ των νικητριών ομάδων των ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο θεσμό.

Για τη συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι: 15 Μαρτίου για την αποστολή τεχνικού φακέλου, 24 Μαΐου για την αποστολή αναλυτικού τεχνικού φακέλου και 26 Ιουνίου για την τελετή της απονομής των βραβείων.