Ο ΣΕΒΤ προκήρυξε για 8η συνεχή χρονιά τον Εθνικό Διαγωνισμό για τη δημιουργία Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2018, μετά τη μεγάλη ελληνική επιτυχία του Ecotrophelia 2017, όπου η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου απέσπασε, με το προϊόν «Avoyog Smoothie Beverage», το χρυσό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής.

O διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα προϊόν διατροφής –απαραίτητα με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας–, προκειμένου να τεθεί σε γευστική δοκιμή από την εθνική επιτροπή αξιολόγησης για να αξιολογηθεί.

Στο πλαίσιό του, απονέμονται τρία χρηματικά και δύο τιμητικά βραβεία: Το χρυσό, αργυρό και χάλκινο βραβείο, με χρηματικά έπαθλα 1.200 ευρώ, 800 ευρώ και 500 ευρώ αντίστοιχα, και τα τιμητικά βραβεία Καλύτερης Παρουσίασης και Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ και Εμπορίας.

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2018, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης SIAL στο Παρίσι (21-23 Οκτωβρίου), για να αναμετρηθεί με όλες οι νικήτριες ομάδες των εθνικών διαγωνισμών της Ευρώπης.

Για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι η 16η Μαρτίου (για την αποστολή τεχνικού φακέλου), η 22η Μαΐου (για την αποστολή αναλυτικού τεχνικού φακέλου) και η 26η Ιουνίου (για την απονομή των βραβείων).