Στην Ελλάδα έχει επεκταθεί εδώ και λίγο καιρό η ιταλική εταιρεία συστημάτων επεξεργασίας και διαλογής φρούτων Ser.mac, θέτοντας σε λειτουργία την πρώτη της αντιπροσωπεία στη Βέροια, η οποία αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί άγνωστο προορισμό για τη Ser.mac, αφού η ιταλική εταιρεία έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν ένα σημαντικό έργο για λογαριασμό της Zeus Kiwi στην Κατερίνη, παραδίδοντας ένα εξειδικευμένο μηχάνημα που διαχειρίζεται 15 τόνους ακτινιδίων την ώρα και επιτρέπει την ταυτόχρονη διαλογή και συσκευασία των φρούτων.

«Το γραφείο στη Βέροια θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε άμεσα και να παρέχουμε χρήσιμη και άμεση υποστήριξη στα αιτήματα των πελατών μας, λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων», αναφέρει η εταιρεία, χαρακτηρίζοντας την ελληνική αγορά ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες, ειδικά σε ό,τι αφορά την παραγωγή ακτινιδίων που αποκτά όλο και μεγαλύτερη διείσδυση διεθνώς.

Ποια είναι η Ser.mac
H Ser.mac ιδρύθηκε το 1991 από τους Stefano Crociani, Roberto Prosapio και Enrico Prosapio και παρέχει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για την επεξεργασία φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Μέσω των επενδύσεών της στην έρευνα και ανάπτυξη, έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες λύσεις για περισσότερα από 30 είδη φρούτων και λαχανικών. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτό που αποκαλεί «Γεωργία 4.0», με τη χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών των παραγωγών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter