Σε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης προσβλέπει φέτος η Market In. Στην επίτευξη του αυτού του στόχου θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, τα νέα καταστήματα που έχουν προγραμματιστεί να εγκαινιαστούν εντός του έτους. «Η αιφνίδια απώλεια του ιδρυτή της εταιρείας, Θωμά Ράμμου, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην ανοδική πορεία της Market In», αναφέρουν στο «σελφ σέρβις» παράγοντες της εταιρείας.

Όπως προσθέτουν, «η παρακαταθήκη του Θωμά Ράμμου στα στελέχη της διοίκησης, όπως και στο σύνολο των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την υγιή οικονομική θέση της εταιρείας και τη δυναμική της στον κλάδο, θα της επιτρέψουν να συνεχίσει ανεμπόδιστα τη δράση της σε μια αγορά, η οποία προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο αυτό, η Market In θα ολοκληρώσει φέτος το επενδυτικό της πλάνο συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω κεφαλαίου θα διατεθεί για την επέκταση του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας με νέα καταστήματα και τις ανακαινίσεις παλαιότερων. Μέχρι τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχει προσθέσει στο δίκτυό της 15 νέα σούπερ μάρκετ. Μέσω αυτών θα επεκτείνει τη δράση της σε περιοχές, όπου σήμερα δεν διαθέτει παρουσία, δίνοντας έμφαση στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου ακόμη έχει μεγάλα περιθώρια διείσδυσης, και στη νησιωτική, δεδομένου ότι σχετικά η δράση της εταιρείας εξαντλείται σήμερα σε μόλις έξι καταστήματα σε μόλις δύο νησιά. Εν αναμονή, μάλιστα, της σταδιακής επαναφοράς της τουριστικής αγοράς στην κανονικότητα μετά τον πλήρη έλεγχο της κρίσης στη δημόσια υγεία, η οποία, πάντως, αναμένεται μάλλον από τη σεζόν του 2022, η Market In πιθανώς θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση του δικτύου της στη νησιωτική Ελλάδα.

Ανεξάρτητα από το φετινό σχεδιασμό της για την εγκαινίαση 15 νέων σούπερ μάρκετ, η διοίκηση της αλυσίδας δεν εγκαταλείπει την πολιτική των εξαγορών τοπικών κλαδικών δικτύων καταστημάτων και πολύ περισσότερο τη γρήγορη διείσδυσή της σε τοπικές αγορές, μέσω της σύναψης συμφωνιών με ιδιοκτήτες ακινήτων, νοικιασμένων σε εταιρείες του κλάδου, οι οποίες υπό τις ασφυκτικές πιέσεις του ανταγωνισμού εξαναγκάστηκαν σε εγκατάλειψη της ενεργού δράσης.

Το e-shop της Market In
Σε ό,τι αφορά το στόχο πωλήσεων της εταιρείας το 2021, ο πήχης έχει μπει στα 400 εκατ. ευρώ έναντι 368 εκατ. ευρώ το 2020. Από φέτος αναμένεται και η συνεισφορά του e-shop της εταιρείας στον τζίρο της, η οποία υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί γύρω στο 2%.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Market In, το οποίο για την ώρα εξυπηρετεί μόνο την αγορά της πρωτεύουσας, λειτούργησε τον περυσινό Αύγουστο. Οι υποδομές του στεγάστηκαν στις εγκαταστάσεις, που ελέγχει η θυγατρική της στο ΜΕΚ Παιανίας. Στο εκθεσιακό κέντρο έχει οργανωθεί αποθηκευτικός χώρος ειδικά για τη
υποστήριξη των πωλήσεων του e-shop στην περιοχή της Αττικής.

Στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι, εφόσον κλείσει το πρώτο εξάμηνο του έτους και αξιολογηθούν οι ψηφιακές επιδόσεις της αλυσίδας, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την επέκταση της δράσης του e-shop και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με πρώτη τη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν η Πάτρα και τα Ιωάννινα. Σημειώνεται ότι η Market In απασχολεί σήμερα περίπου 4.000 εργαζόμενους.