Στο σφυρί βγαίνει ο βιομηχανικός χώρος της ιστορικής εταιρείας ξηρών καρπών Καρδασιλάρη ΑΕ («Κων. Καρδασιλάρης και Υιοί Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ξηρών Καρπών»), με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.684.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ρουφ της Αθήνας, θα διενεργηθεί την 16 Σεπτεμβρίου 2022 ηλεκτρονικά μέσω του e-auction.

Πρόκειται για ένα πυρόπληκτο βιομηχανικό κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε το 1981, αποτελούμενο από υπόγειο έκτασης 1.574,16 τ.μ., ισόγειο 1.481,72τ.μ. και δύο ορόφους έκτασης 1.481,72 τ.μ., σε γωνιακό οικόπεδο εκτάσεως 3.512,83 τ.μ. επί της συμβολής των οδών Ορφέως 152 και Δημαράκη. Το κτίριο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και βλάβες λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το 2003. Το κτίριο έκτοτε δεν χρησιμοποιείται λόγω των εκτεταμένων καταστροφών, καθώς υφίσταται μόνο ο σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές αναστρέψιμες και επισκευάσιμες.

Μία εταιρεία με ιστορία αιώνα πίσω από το πυρόπληκτο κτίριο
Το 1930, οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Καρδασιλάρης επεκτείνονται από τη Χίο στον Πειραιά, ιδρύοντας την Αφοί Καρδασιλάρη Α.Ε. η οποία αποτελεί κορυφαίο μεσίτη τροφίμων, βιολογικών και συμβατικών ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων, εξάγοντας τα προϊόντα της παγκοσμίως. Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία με ιστορία από το 1862, όταν ο προπάππους του ιδρυτή, Νίκος Καρδασιλάρης, ξεκίνησε την επιχείρηση. Μετά τη μετονομασία της εταιρείας σε Cardico, το 1994, η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο το 1996, όμως εν συνεχεία αντιμετώπισε σοβαρα οικονομικά προβλήματα και εν τέλει πτώχευσε.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter