Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρόκειται να βγει την Τετάρτη 11 Μαΐου το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται μεταξύ άλλων το κατάστημα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτης στον Σταθμό Λαρίσης, επί των οδών Φιλαδελφείας και Σάμου. Επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό είναι η Alpha Bank, για οφειλές της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ακινήτου, «Larissis Station SA», ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 8,75 εκατομμύρια ευρώ.

Το ακίνητο, που έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 2.717,36 τ.μ., αποτελείται συγκεκριμένα από έξι υπόγεια συνολικής επιφάνειας 12.743,68 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50/1000, κατάστημα που εκτείνεται σε β’ υπόγειο επιφανείας 713,93 τ.μ., α’ υπόγειο επιφανείας 1.420,10τ.μ. και ισόγειο επιφανείας 1.483,08 τ.μ. (ήτοι συνολικής επιφανείας 3.617,11τ.μ.), σε ποσοστό συνιδιοκτησίας 295/1000, κατάστημα που εκτείνεται στο ισόγειο και στους τέσσερις από πάνω ορόφους, συνολικής επιφανείας 6.579,59 τ.μ. με ποσοστό συνιδιοκτησίας 621/1000, και κατάστημα στον πέμπτο όροφο επιφανείας 820,66 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας 30/1000.

Η «ακέφαλη» εταιρεία και τα πήγαινε-έλα των καταστημάτων
Η οφειλέτρια εταιρεία Larissis Station SA (παλαιότερα ονομαζόταν Karouzos Station) είναι μία ακόμα εταιρεία του άλλοτε κραταιού ομίλου Καρούζου που βλέπει ένα ακίνητό της να βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη. H εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 και εμφανίζεται ακόμα να είναι ενεργή, αλλά «ακέφαλη», αφού από τον Οκτώβριο του 2015 φαίνεται να έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά της ως προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, σύζυγος του Γιάννη Καρούζου.

Το κτίριο είχε κατασκευαστεί τα τέλη της δεκαετίας του 2010 για λογαριασμό της Karouzos Station, με την ΤΕΡΝΑ να αναλαμβάνει τη γενική εργολαβία και τους Αντώνη Ηλιόπουλο και Νίκο Βλαχόπουλο την αρχιτεκτονική μελέτη.

Εκεί στεγάστηκαν ταυτόχρονα ένα μεγάλο κατάστημα Carrefour και ένα ακόμα κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών Saturn. Μετά την αποχώρηση της Saturn από την Ελλάδα έμεινε μόνο το κατάστημα Carrefour, το οποίο μετά την αποχώρηση της Carrefour και την εξαγορά των καταστημάτων της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, «ντύθηκε» με τα χρώματα του Σκλαβενίτη και λειτουργεί έκτοτε υπό αυτό το καθεστώς.

Karouzos Kalamakiou και Karouzos Marathonos
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2020 είχε βγει σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ, το ακίνητο της Karouzos Kalamakiou επί της οδού Καλαμακίου, το οποίο στεγάζει κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 3,38 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πιο πρόσφατα βγήκε στο σφυρί ένα εμπορικό κέντρο στο Γέρακα, ιδιοκτησίας της Karouzos Marathonos, το οποίο κατακυρώθηκε έναντι 10.200.001 ευρώ, τιμή κατά ένα ευρώ μεγαλύτερη από την τιμή πρώτης προσφοράς.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter