Τις εμπορικές δραστηριότητες της ελληνικής εταιρείας παραγωγής σταφυλιών Greek Grape Company (GGC) ανέλαβε από την 1η Ιουλίου ο ολλανδικός όμιλος Olympic Food Group, επιδιώκοντας με αυτήν την κίνηση να ενισχύσει την τεχνογνωσία του στο κομμάτι των σταφυλιών. Ουσιαστικά, η Olympic Food Group αποκτά τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής σταφυλιών της ελληνικής επιχείρησης στη Χαλκιδική, τα οποία θα πωλούνται μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Olympic Fruit. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ολλανδικού ομίλου, Lennart van den Heuvel, «τα σταφύλια είναι πολύ σημαντικά μέσα στο εύρος δραστηριοτήτων της Olympic Fruit. Είναι ένα από τα προϊόντα στα οποία εξειδικευόμαστε εδώ και χρόνια, και επομένως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το βήμα. Το να είμαστε τόσο κοντά στην καλλιέργεια μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε πιο αποτελεσματικά την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα για τους πελάτες μας. Επιπλέον, η συνεργασία με την Greek Grape Company δίνει μία θετική αίσθηση».

To «κενό» στην ευρωπαϊκή αγορά
Η Greek Grape Company ιδρύθηκε το 2017 από τον Γιώργο Σαλιάρη – Φασσέα, έναν άνθρωπο με μακρά εμπειρία στην interactive επικοινωνία και την online διαφήμιση (πρόσφατα μάλιστα ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης του Alter Ego), που μέσω της εταιρείας αυτής θέλησε να καλύψει το «κενό» που υπάρχει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ από την έλλειψη διαθεσιμότητας σταφυλιών χωρίς κουκούτσια. Μία έλλειψη που, σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο η Ελλάδα μπορεί να καλύψει στην Ευρώπη. Η GGC παράγει διάφορες ποικιλίες λευκών και κόκκινων σταφυλιών στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, τα οποία είναι διαθέσιμα στην αγορά μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, ενώ συνεργάζεται και με Έλληνες παραγωγούς από την Καβάλα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο ιδρυτής της Greek Grape Company, η εταιρεία διαθέτει τον πρώτο αμπελώνα που πιστοποιείται με όρους βιωσιμότητας, ενώ αξιολογήθηκε ως ο κορυφαίος ποιοτικά προμηθευτής μεγάλης βρετανικής αλυσίδας με την οποία συνεργάζεται. «Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργαζόμαστε με μία καινοτόμα εταιρεία στην Ολλανδία που κατανοεί τα χωράφια, είναι πρακτική στις λειτουργίες της και έχει παρόμοια στάνταρ ποιότητας με μας», πρόσθεσε. Η Olympic Fruit εισάγει φρούτα από όλο τον κόσμο στην Ολλανδία, έχοντας ως πελάτες πολλούς λιανεμπόρους και χονδρεμπόρους στη βορειοδυτική Ευρώπη, ενώ πέρα από τις εγκαταστάσεις της Greek Grape Company, έχει υπό τον έλεγχό της παραγωγικές εγκαταστάσεις τη Δοϊράνη της Βόρειας Μακεδονίας, όπου παράγονται κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα και μήλα, και στο Σέντερμπεργκ της Νοτίου Αφρικής, όπου παράγονται σταφύλια.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter