Σε Korinthian Foods και Γευσήνους ΑΒΕΕ κατακυρώθηκε το έργο σίτισης φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την τριετία 2025, 2026 και 2027, με σχετικές συμβάσεις που υπογράφηκαν την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 από τον Πρύτανη καθηγητή Αθανάσιο Κατσή. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 4,21 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η σίτιση αφορά 2.268 δηλωθέντες δικαιούχους φοιτητές ημερησίως, με παροχή τουλάχιστον δύο ημερήσιων γευμάτων ενιαίου μενού (μεσημεριανό και βραδινό σε κάθε τοποθεσία και επιπλέον, πρωϊνό σε Καλαμάτα και Σπάρτη), συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά έτος δεν θα υπερβαίνει τα 1,52 εκατ. ευρώ, ακόμη και σε περίπτωση μέγιστης παράτασης ακαδημαϊκού έτους εντός της τριετίας.

Εφόσον υπάρξει πρόσθετη κρατική επιχορήγηση θα αυξάνεται αντίστοιχα και ο αριθμός των δωρεάν δικαιούχων σίτισης φοιτητών για τους οποίους το Πανεπιστήμιο θα καταβάλλει το αντίτιμο του σιτηρεσίου, το οποίο έχει προκαταβολικά οριστεί σε €2,00. Για τη διευκόλυνση της ανάθεσης του έργου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το τεμάχισε τεμαχίσει σε δύο ομάδες, οι οποίες κατέληξαν σε διαφορετικούς αναδόχους: Η Korinthian Foods θα λάβει 1,61 εκατ. ευρώ για τη σίτιση φοιτητών της ομάδας Α στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις σε Ναύπλιο, Κόρινθο και Τρίπολη.

Η Γευσήνους ΑΒΕΕ θα λάβει 2,78 εκατ. ευρώ, για 1.436 σιτηρέσια 858 ημερών, στις εγκαταστάσεις της ομάδας Β σε Σπάρτη και Καλαμάτα. Ο ετήσιος προϋπολογισμός ορίστηκε σε €537.771,52 στην ομάδα Α και €928.172,96 στην ομάδα Β. Τα ετήσια έξοδα σίτισης είναι 2,21 εκατ. ευρώ στην Καλαμάτα, 1,07 εκατ. ευρώ στην Τρίπολη, €572.028,60 στη Σπάρτη και από €271.471,20 σε Κόρινθο και Ναύπλιο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter